item x17

Trainers

item x1

Loslaten

aarde

Stress

item 18

Piekeren

Mindfulness is het bewust accepteren zonder te oordelen van emoties, gedachten en sensaties in het huidige moment. Mindfulness kan worden getraind door meditatieve praktijken afgeleid van het boeddhisme. Het is populair geworden door Jon Kabat-Zinn met het door hem ontwikkelde Mindfulness-Based Stress Reduction programma (MBSR).

De klinische psychologie en psychiatrie heeft sinds de jaren zeventig een aantal therapeutische toepassingen op basis van mindfulness ontwikkeld. Hierbij worden mensen geholpen die lijden aan psychische aandoeningen. Programma's op basis van MBSR en soortgelijke modellen zijn op grote schaal aangepast in scholen, gevangenissen, ziekenhuizen, veteranen centra en andere omgevingen.


Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

sleutels-mindfulness.jpg

Mindfulness in de praktijk