item x17

Trainers

item x1

Loslaten

aarde

Stress

item 18

Piekeren

Mindlessness

Als je ooit in een auto hebt gereden dan zul je de volgende situatie herkennen. Je komt aan op je bestemming alleen je beseft je dat je niets meer weet van de reis. Veel mensen zullen iets dergelijks hebben meegemaakt.

Je noemt dit ook wel mindlessness of "op de automatische piloot".

Het is makkelijk om het bewustzijn van het huidige moment te verliezen omdat je bezig bent met je werk, thuis, financiën en andere dingen.

Als mens zijn we vaak "niet aanwezig" in ons eigen leven. We merken vaak belangrijke goede dingen niet op of horen niet wat ons lichaam ons te vertellen. De menselijke geest is snel afgeleid.

Mindfulness

Mindfulness is een manier om aandacht te besteden aan wat er gebeurt in je leven. Het helpt je dingen te herkennen en stelt je in staat om weg te stappen van gewone, vaak onbewuste emotionele en fysiologische reacties op alledaagse gebeurtenissen.

Het voorziet ons van helderheid, inzicht en begrip. Het beoefenen van mindfulness helpt je om volledig aanwezig te zijn in je eigen leven en werk. Het helpt je om de kwaliteit van je leven te verbeteren.


Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

blauwe-boom.jpg

Mindfulness in de praktijk