item x17

Trainers

item x1

Loslaten

aarde

Stress

item 18

Piekeren

Richard Davidson deed onderzoek naar de effecten van meditatie en mindfulness bij bedrijven. De voordelen van meditatie bleken enorm te zijn.

In de studie van Richard Davidson van de Universiteit van Wisconsin werd er gekeken naar wat er gebeurde toen arbeiders in een hoogtechnologisch bedrijf begonnen met mediteren en dit volhielden gedurende acht weken. Een van de belangrijkste bevindingen was dat hersenen van mensen veranderden.

De hersenactiviteit geassocieerd met negatieve emoties verminderde en de hersenactiviteit geassocieerd met gevoelens van welzijn en geluk verhoogden juist. Ook bleek dat de deelnemers een verbeterde immuunrespons hadden na afloop van het onderzoek.

Een belangrijk ding om te beseffen is dat er niets bijzonders aan de deelnemers aan dit onderzoek, of in de vele andere studies die hebben aangetoond dat de voordelen van meditatie. Het zijn gewone mensen met gewone banen en een gewoon leven.


Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

Handshake-Mindfulness.jpg

Mindfulness in de praktijk