Mindfulness Assen

Displaying items by tag: Assen

Mijn naam is Carla Roberts-Oort.

Mindfulness is voor mij een manier van leven geworden en waardeer dat ik de trainingen mag geven. Wat mij aanspreekt is dat mensen tijdens de training zelf ervaren hoe zij hun leven op een meer kwalitatieve manier kunnen inrichten.

Ik ben opgeleid tot mindfulnesstrainer voor zowel MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en MBCT (Mindfulness Based Cognitive Therapy) bij het Instituut voor Mindfulness (IVM). Verder ben ik opgeleid als compassietrainer, coach en cognitief gedrags-therapeutisch werker (CGW-er).

Additional Info

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Drenthe
 • Adres Assen
Published in Aanbieders

Mindfulness betekent met milde, open en onverdeelde aandacht aanwezig zijn bij dat wat zich op dit moment aandient. Zonder het anders te willen dan het nu is. Zonder ergens anders te willen zijn dan waar je nu bent.
Helder en objectief waarnemen wat er op dit moment is aan gedachten, lichamelijke sensaties, gevoelens of emoties. Zonder deze te veroordelen, erover te fantaseren of te piekeren.
Als je meer in het moment bent, gaan gedachten, lichamelijke sensaties, gevoelens of emoties minder met je op de loop. Je kunt er op een nieuwe, meer ondersteunende manier mee omgaan. Van belang bij de beoefening van mindfulness is: niet oordelen, erkennen wat er is, geduld, eindeloos opnieuw beginnen, vertrouwen, mildheid, niet streven naar resultaat, loslaten, speelsheid en humor.

Additional Info

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Drenthe
 • Adres Dilletuin 55 9408 AA Assen 06 - 51545587
Published in Aanbieders

Zowel kinderen als volwassenen krijgen in hun leven te maken met leuke, minder leuke en nare ervaringen. Gebeurtenissen in je leven die te maken hebben met relaties, school, werk of gezondheid, kunnen stress opleveren en zijn niet altijd tegen te houden.

Additional Info

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Drenthe
 • Adres Stedewaarts 15 9408 HJ ASSEN 0592 - 388125
Published in Aanbieders

In onze stressvolle samenleving zijn veel mensen op zoek naar een manier om in balans te blijven en dichter bij zichzelf te komen. De wekelijkse yogales kan zo’n moment zijn om helemaal tot rust te komen.

Additional Info

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Drenthe
 • Adres Tauvlinder 15 Assen 0505792818
Published in Aanbieders

Asana streeft naar bewustwording van uw (levens-)houding door middel van yoga. Voor de een is het; bewust bezig zijn met de lichamelijke conditie. Voor de ander is het; vergroten van de concentratie, bewust ontspannen of verwerken van een fysieke klacht(en).

Weer anderen zijn op zoek naar een diepere beleving van het dagelijks bestaan.

Wat Yoga voor u betekent, is geheel aan u. Het yogacentrum Asana staat garant voor de kwaliteit van de aangeboden lessen.

Additional Info

 • Categorie Meditatie
 • Provincie Drenthe
Published in Aanbieders

Yoase is de yogapraktijk voor yoga en meditatie in Assen, Drenthe. Er wordt yoga en meditatie aangeboden voor volwassenen en kinderen. De praktijk is gelegen achter het woonhuis met rustgevend zicht op een natuurlijke tuin.

Additional Info

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Drenthe
Published in Aanbieders

Zoeken

Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

desert.jpg