: Contactgegevens
Provincie: Friesland
Straat: Weper 6
Postcode: 8431RH
Plaats: Oosterwolde
Aanbod: Mindfulness, Stress

In een mindfulnesscursus word je getraind in zelfobservatie. Je leert regelmatig bij jezelf stil te staan door je drukke gedachtenwereld even “op pauze’ te zetten en voor kortere of langere tijd je aandacht heel bewust te richten op hoe het op dat moment met je gaat. Op wat er omgaat in je hoofd, maar ook wat je voelt in je lichaam. Want: lichaam en geest zijn nauw verbonden en stress werkt door in allebei. En: stressreacties van lichaam en geest kunnen elkaar zeer versterken.

In een mindfulnesstraining leer je stukje bij beetje je eigen (vaak volautomatische) reactiepatronen op stresssituaties te herkennen. Zo kun je je bewust worden in hoeverre jouw reactiepatronen buitenproportioneel of zelfondermijnend zijn. Je leert meer grip te krijgen op je reacties en je minder snel door emoties overmand voelen. Daarmee leg je de basis voor mentale weerbaarheid en balans.

Mindfulness leert je gebruik te maken van je eigen kracht, wijsheid en zelfhelend vermogen. Maar let wel: dat gaat niet zomaar! Een mindfulnesscursus is een mentale fitnesstraining. Net zoals je regelmatig moet sporten om je lichaam in conditie te houden, zo moet je om je mentale conditie in stand te houden ook regelmatig blijven oefenen!

"You can't stop the waves, but you can learn to surf"

Kabat-Zinn 2004