Mindfulness Maastricht

Displaying items by tag: Maastricht

Continu en met passie werken aan mentaal gezonde, veerkrachtige en succesvolle mensen en organisaties in Nederland.
Wij geloven dat de kwaliteit van leven en werken grotendeels tot stand komt door zowel mentaal als fysiek in gezonde conditie te zijn. Daarnaast ligt het in de lijn der verwachting van hedendaagse moderne organisaties dat mensen vanuit hun persoonlijke kracht, passie en bevlogenheid werken. Dan is er namelijk sprake van duurzame inzetbaarheid. De uitdaging is om hierin consistent succesvol te zijn. Hiervoor is zowel korte- als lange termijn denken en werken noodzakelijk en vormt samenwerking met alle betrokkenen een kritische succesfactor. Wij zijn ervan overtuigd dat alle inzet en aandacht hieromtrent ook gezien moet worden als een onderneming op zich.

Additional Info

  • Categorie Mindfulness
  • Provincie Limburg
  • Adres Parallelweg 45 – 47 6221 BD Maastricht 043 - 3101861
Published in Aanbieders

Heel ons leven zijn we voortdurend bezig met ‘doen’: agendapunten nalopen, huishoudelijke taken verrichten, dag in, dag uit, maand in, maand uit, jaar in, jaar uit. Zonder dat we het goed beseffen gaat het leven aan ons voorbij en wordt ons handelen bepaald door de automatische piloot.

We zijn ons nauwelijks bewust van de voortdurende activiteit van onze geest….. tot we niets gaan doen en proberen gewoon te ‘zijn’, zonder iets specifieks te willen bereiken. We merken dat de gedachten voortdurend aan de gang blijven en als een monkey-mind van de hak op de tak springen, ook afdwalen en schijnbaar niet te stoppen zijn…

Bij de Mindfulness training en beoefening leren we om de aandacht te focussen; we trainen de geest om zich te richten op één object als uitgangspunt, bijvoorbeeld het rijzen en dalen van de buik. Met het in- en uitademen gaat de buik op en neer, twee bewegingen die gemakkelijk waarneembaar zijn. Men merkt op dat de buik omhoog gaat of uitzet als er ingeademd wordt en weer daalt of inzakt als men uitademend.

Additional Info

  • Categorie Mindfulness, Meditatie, Yoga
  • Provincie Limburg
  • Adres 6225 AM Maastricht
Published in Aanbieders

Leren leven vanuit je hart en je hoofd, met beide benen op de grond.

SeeTrue heeft als doel mindfulness te verspreiden. De organisatie onderscheidt zich in de flexibiliteit en openheid waarmee het groei en ontwikkeling op het gebied van bewustwording, spiritualiteit en wetenschap omvat. SeeTrue is innovatief en durft een eigen koers te varen, zonder de verbinding te verliezen met de ontwikkelingen in de rest van de wereld.

Tevens ondersteunt SeeTrue een bredere community van individuen en organisaties die zich bezig houden met een gezondere wereld.

Additional Info

  • Categorie Mindfulness, Meditatie
  • Provincie Limburg
  • Adres Duitsepoort 13 A 6221 VA Maastricht 043 - 3020075
Published in Aanbieders

Zoeken

Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

Wolken-Mindfulness.jpg