Mindfulness Zuid Holland

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Zuid Holland.

Mindfulness in: Zuid Holland

Remy van Gelder van Praesence Mindfulness verzorgt de traditionele MBSR mindfulnesstrainingen in Leiden en omgeving. De training wordt gegeven in de sfeervolle ruimte van de Lindewei. Remy heeft een passie voor het overbrengen van mindfulness en deelnemers geven aan dat hij de trainingen op een inspirerende, betrokken maar ook heel praktische manier overbrengt. Voordat Remy begon met het geven van mindfulnesstrainingen gaf hij communicatie-trainingen bij een bekend trainingsbureau. Op dit moment is hij ook aangesloten bij de internationale mindfulnessorganisatie Potential Project en geeft hij mindfulnesstrainingen en workshops aan organisaties en bedrijven. Daarnaast schrijft hij regelmatig blogs over mindfulness. Praesence is aangesloten bij beroepsvereniging VMBN.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Jacob Catslaan 12 2332 AW Leiden

Onze tijd vraagt om begrenzing. Alleen al om de stortvloed van indrukken in geluid en beeld buiten te houden. Het lijkt wel alsof de stilte is uitgebannen. Beelden schreeuwen om aandacht. Het is dan ook niet vreemd dat deze overdaad de menselijke maat overschrijdt. Durf je de buitenwereld een halt toe te roepen en de ogen te sluiten, de oren te sluiten en je eigen grens te stellen, je eigen maat te worden? Zoeken waar jouw behoefte ligt en dan de wereld grenzeloos tegemoet te gaan. Weer de schoonheid te gaan zien in de overdaad of in het tekort, de juweeltjes te halen uit de chaos en de rust. Je eigen grenzen te stellen en je daarbinnen weer vrij te kunnen bewegen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie, Yoga
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Zalmwater 31 2993 DX Barendrecht 06 - 44088188

Ik nodig je uit om via deze site kennis te maken met de mogelijkheden die ik en anderen aanbieden op deze mooie, stille plek, midden in het groen:

Mijn streven is om yoga zo aan te bieden dat je je mogelijkheden op een milde, vriendelijke en zorgvuldige manier verkent en dat je je grenzen leert accepteren. De yoga die ik geef is altijd mindful en compassievol. Je leert hier en nu aanwezig te zijn, met vriendelijke, zorgzame aandacht voor alles wat je ontdekt in je lichaam, ook je beperkingen, pijn en onvrede. Een kenmerkend onderdeel van de lessen is het oefenen met bekken- en buikkracht. Deze kracht ondersteunt je houding, ook in het dagelijks leven, net zoals de krachtplek tussen je schouderbladen. Dan kun je overbodige spanning loslaten, ontspannen en niet te vergeten genieten. Daarom is deze vorm van yoga geschikt voor iedereen. Juist ook als je wat ouder bent en zoekt om in vrede met jezelf te leven.
In de mindfulness- en compassietrainingen die ik geef, breng ik de Oosterse yoga- en meditatietechnieken samen met de westerse kennis uit de reguliere wetenschappelijke psychologie. Het doel is een mentaal, fysiek en emotioneel bewustwordingsproces op gang te brengen, waardoor je sneller leert stresssignalen en gedachte patronen te herkennen die je belemmeren om ontspannen en vanuit rust doelgericht en aangenaam te leven. De trainingen zijn wetenschappelijk onderzocht en blijken je algehele gezondheid ten goede te komen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie, Yoga
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Groene Maredijk 100 2334 CT Leiden 06 - 20829165

Praktijk de Toermalijn is sinds 2004 gevestigd in Middelharnis op Goeree Overflakkee. Bij ons staat de individuele aandacht voor de cliënt voorop. In gezamenlijk overleg met de therapeut wordt voor een behandelwijze gekozen die bij jou past. Dat kan een lichaamsgerichte therapie zijn om aan je fysieke klachten te werken of een energetische behandeling die dieper op het geestelijke of spirituele niveau werkt.

Annet van de Woestijne is Natuurgeneeskundige, Reiki master en docent integrale yoga. Arjen Spanjers is Reiki master, integraal genezer en docent mindfulness.

Je kunt in de Praktijk terecht voor de behandeling van diverse klachten, zoals bijvoorbeeld slapeloosheid, depressiviteit, hyperventilatie, vermoeidheidsklachten en hoofdpijn. Maar ook psychische klachten als angststoornissen of fobieën kunnen een reden zijn voor het maken van een afspraak. De Bachbloesemtherapie werkt bijvoorbeeld goed bij laatstgenoemde problemen, maar ook bij spannings gerelateerde klachten kan dit een goede methode zijn.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Yoga, Reiki
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Oostdijk 36 3245 AS Sommelsdijk 06 - 22052693

Naast loopbaanbegeleiding, training en coaching bestaat mijn dienstverlening ook uit Mindfulness trainingen. De komende periode ga ik een speciale vorm van de Mindfulness aanbieden in regio Rotterdam, namelijk gericht op zwangeren.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Planciusdreef 90 2661 RH Bergschenhoek 06 - 43059650

Vol trots heten wij je van harte welkom in onze yogastudio “Yoga Swings 4 you”. Gelegen op een prachtige locatie, midden in het dorp van Katwijk maar toch heel rustig.
Stap eens binnen voor informatie of een proefles en ontdek dat jij je al snel thuis zult voelen in onze sfeervolle studio. Persoonlijk contact met mensen vinden wij heel belangrijk. Daarom werken wij met kleine groepen zodat een ieder de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Yoga is goed voor iedereen!
Yoga beïnvloedt en verbetert de gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal. Wie is in deze drukke tijd nu niet op zoek naar meer balans en innerlijke rust? Yoga is geschikt voor alle mensen, ongeacht leeftijd, iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen manier en tempo. Ervaar de vele voordelen en je vraagt je af waarom je er niet eerder mee begonnen bent. Yoga Katwijk? Yoga Swings 4 You!

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Yoga
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Prins Hendrikkade 74 2225 HP Katwijk 06 - 83527497

Het beoefenen van yoga bij Zon, Maan en Sterren gebeurt met respect voor eigen grenzen, terwijl mogelijkheden worden onderzocht. Wees aandachtig. Er is geen uiterlijk beeld. Accepteer dat het is zoals het is, op dit moment. Wees mild. Laat de beweging aangenaam zijn. Er hoeft niets. Observeer wat het lichaam met jou doet. Volg de beweging van de adem.

Via yogahoudingen, ontspannings-, aandachts- en zintuigoefeningen, muziek, zang, dans, beweging, spel, ademhalen, visualisatie, meditatie, creatief bezig zijn en massage, ervaren we de verbinding tussen lichaam en geest. Vooral ook hoe het één het ander beïnvloedt.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie, Yoga
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Nieuwe Gouwe Westzijde 3a 2802 NA Gouda 06 - 21804023

Fijn dat u interesse in yoga heeft. Steeds meer mensen ervaren hoe prettig yoga is, yoga is ook binnen de westerse wereld inmiddels algemeen aanvaard. Yoga is een uurtje per week bezig zijn met jezelf, zonder de drukte en hectiek van alledag.
Gek genoeg heeft yoga voor sommige mensen nog steeds het imago zweverig en eng te zijn. Toch is dat absoluut niet het geval. Ervaar zelf de voordelen van yoga en maak een afspraak voor een gratis proefles, (alleen voor de gewone yoga). Daarna heeft u een prima beeld en kunt u beoordelen wat yoga voor uw rust en ontspanning kan betekenen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Yoga
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Baanstraat 4 3131 CA Vlaardingen 010 - 4742149

Voor individuele coaching of counselling en voor groepslessen yoga ben je hier op het juiste adres.

Als coach / counsellor en poweryogadocent help ik bij het versterken en / of hervinden van; Balans, eigen kracht en zelfvertrouwen.

Ben ik een spiegel en ondersteun ik bij:
Het doorbreken van hinderlijke patronen, het inzicht krijgen in terugkerende thema's en het uitvinden wat hiermee gedaan kan worden.

Confronteer ik je op een prettige manier met zaken die mij opvallen die je zelf nog niet zag.

Kernwoorden Heleen Verdonk:
- Wetenschap en Spiritualiteit
- Serieus en Humor
- Rust en Dynamiek
- Pragmatisch en Natuurlijk
- Mindful

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Yoga
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Castricumhoeve 14 3137 RN Vlaardingen 06 - 41242147

Mindfulness leert je de werkelijkheid te accepteren zoals die is. Hierdoor kan innerlijke rust en vrede worden bereikt. Hoe men in het leven staat is de kern van veel psychische problemen. Door een andere instelling aan te leren ontstaat er ruimte voor verandering en heling. Door middel van specifieke mindfulnesstechnieken leer je een open en bewuste levenshouding aan te nemen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie, Yoga
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Nieuwe Kerkstraat 16 3134 LS Vlaardingen 06 - 53531054

Zoeken