Mindfulness Leiden

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Leiden.

Mindfulness in: Leiden

Remy van Gelder van Praesence Mindfulness verzorgt de traditionele MBSR mindfulnesstrainingen in Leiden en omgeving. De training wordt gegeven in de sfeervolle ruimte van de Lindewei. Remy heeft een passie voor het overbrengen van mindfulness en deelnemers geven aan dat hij de trainingen op een inspirerende, betrokken maar ook heel praktische manier overbrengt. Voordat Remy begon met het geven van mindfulnesstrainingen gaf hij communicatie-trainingen bij een bekend trainingsbureau. Op dit moment is hij ook aangesloten bij de internationale mindfulnessorganisatie Potential Project en geeft hij mindfulnesstrainingen en workshops aan organisaties en bedrijven. Daarnaast schrijft hij regelmatig blogs over mindfulness. Praesence is aangesloten bij beroepsvereniging VMBN.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Jacob Catslaan 12 2332 AW Leiden

Ik nodig je uit om via deze site kennis te maken met de mogelijkheden die ik en anderen aanbieden op deze mooie, stille plek, midden in het groen:

Mijn streven is om yoga zo aan te bieden dat je je mogelijkheden op een milde, vriendelijke en zorgvuldige manier verkent en dat je je grenzen leert accepteren. De yoga die ik geef is altijd mindful en compassievol. Je leert hier en nu aanwezig te zijn, met vriendelijke, zorgzame aandacht voor alles wat je ontdekt in je lichaam, ook je beperkingen, pijn en onvrede. Een kenmerkend onderdeel van de lessen is het oefenen met bekken- en buikkracht. Deze kracht ondersteunt je houding, ook in het dagelijks leven, net zoals de krachtplek tussen je schouderbladen. Dan kun je overbodige spanning loslaten, ontspannen en niet te vergeten genieten. Daarom is deze vorm van yoga geschikt voor iedereen. Juist ook als je wat ouder bent en zoekt om in vrede met jezelf te leven.
In de mindfulness- en compassietrainingen die ik geef, breng ik de Oosterse yoga- en meditatietechnieken samen met de westerse kennis uit de reguliere wetenschappelijke psychologie. Het doel is een mentaal, fysiek en emotioneel bewustwordingsproces op gang te brengen, waardoor je sneller leert stresssignalen en gedachte patronen te herkennen die je belemmeren om ontspannen en vanuit rust doelgericht en aangenaam te leven. De trainingen zijn wetenschappelijk onderzocht en blijken je algehele gezondheid ten goede te komen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie, Yoga
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Groene Maredijk 100 2334 CT Leiden 06 - 20829165

Mindfulness-meditatie brengt je bij jezelf, bij jouw gevoelens en wat er in je omgaat. Van daaruit kun je piekergedachten omzetten in helpende gedachten. Het wordt eenvoudiger om de keuzes te maken die bij je passen. Bovendien leer je beter omgaan met stressvolle situaties.

Mindfulness leert je gevoelens te accepteren, zowel positief als negatief, zonder te oordelen. Dit geeft rust en ruimte. Naast meditaties doen we onder meer ademhalingsoefeningen, aandachtstraining en visualisaties. De huiswerkopdrachten zorgen ervoor dat je mindfulness meeneemt in je alledaagse leven.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Lavendeltuin 29 2317 NB Leiden 071 - 5218531

Mindfulness: minder stress, meer genieten
Met mindfulness leer je aandachtig leven. Niet de automatische piloot, maar jij kiest waar je met je aandacht wilt zijn. Dit geeft rust, overzicht, ruimte en plezier!

Mindfulness is er voor iedereen die zichzelf meer rust en ruimte gunt in de hectiek van alledag of effectief wil leren omgaan met bijvoorbeeld:
(werk)stress / spanningsklachten
onrust, concentratieproblemen
angst, paniek.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Herengracht 40 2312 LE Leiden 06 - 30025183

Iedereen kan leren om meer aandachtig en opmerkzaam te zijn in het moment. Mindfulness is een vaardigheid die je kunt trainen. Je zult automatische patronen doorzien en krijgt daardoor meer ruimte en rust om bewuste keuzes te maken. Je leert beter om te gaan met stress of tegenslag. Of je nu ziek bent of gezond, jong of oud, mindfulnesstraining is geschikt voor iedereen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Doezastraat 1 B 2311 GZ Leiden 06-41148999

Naast mijn werk als journalist en dagvoorzitter werk ik met veel overtuiging en plezier als mindfulnesstrainer in de regio Leiden. Ik ben de oprichter van het Centrum voor mindfulness Leiden, en geef achtweekse cursussen in ‘leven met aandacht’ aan mensen uit Leiden, Alphen, Den Haag en omgeving. Zij hebben bijvoorbeeld last van slaapproblemen of (hoog)gevoeligheid, hebben pijn- of stressklachten, piekeren veel of willen ‘gewoon’ meer rust in hun leven brengen.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres 2313 ZV Leiden

Entr’actes biedt in de regio Leiden / Den Haag de mogelijkheid van mindful coaching op maat.
Misschien heb je al ervaring met mindfulness en wil je verder in een individueel traject. Misschien heb je redenen om niet deel te nemen aan een groepstraining. Dan is individuele coaching een mogelijkheid. We kunnen het hele traject van een training doorlopen in 8 sessies van 1,5 uur of een aangepast programma samenstellen.

Thema’s voor een individueel traject kunnen bijvoorbeeld zijn:

vermindering van stress

bewust keuzes maken

voor onderwijsgevenden: mindfulness en onderwijs

In een oriënterend gesprek kunnen we kijken wat we jou kunnen bieden.

Gegevens

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Zuid Holland
 • Adres Rijn en Schiekade 129 2311AV Leiden 06 - 23517606

Zoeken