MBS Trainingen

De meeste trainingen die het reduceren van stress beogen, werken met ontspanningsoefeningen, richtten zich op de assertiviteit (nee-zeggen) en op time-management. Zinvol, ze brengen ontspanning, maar ze doen vaak ook niet meer dan dat: ze ‘doven de vlammen, maar doen niets aan de vuurhaard’, de onbewuste patronen waardoor we gestresst raken. En binnen de korste keren, kan ‘het vuur dus weer oplaaien’.

De Mindfulness training richt zich op het hart van de stressmachine: de piekerende, reagerende en onrustige geest. De geest is degene die de stressmachine inschakelt. Dit gebeurt veelal automatisch en onbewust: opeens merk je dat je gestresst bent.

De Mindfulness training richt zich op het trainen van de aandacht en daarmee de bewustwording van het moment waarop de geest in het stresspatroon schiet.

Additional Info

  • Categorie: Mindfulness
  • Provincie: Noord Brabant
  • Adres: Egeltjeslaar 7 4854 GN Bavel 076- 5611112
Read 414 times

Zoeken

Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

hefsttakken2.jpg

Mindfulness in de praktijk