Mindfulness Rise and Shine

In de meditatieve training, bestaande uit onder meer aandachtsoefeningen, leer je om te gaan met denkpatronen. Je leert opborrelende patronen van gedachten, emoties en impulsen te herkennen en voorbij te laten gaan. Je observeert welk proces er aanwezig is en geeft het toestemming er te zijn. Het observeren en benoemen van het proces dat zich aanbiedt heeft een rechtstreeks effect op
de denkruimte, de beperkte mogelijkheden van bewuste informatieverwerking. Dit is in strijd met processen die iets met de inhoud gaan doen en dus met de piekerende houding. De piekerende houding betekent dat je er continu over nadenkt en het “waarom” probeert te begrijpen. Alhoewel het lijkt dat mensen zichzelf beter begrijpen, blijkt ook dat er toch een vermindering is van het vermogen om problemen op te lossen en dat de negatieve stemming langer aanhoudt. De “waarom”-vraag leidt je alleen af van de rechtstreekse ervaring van de werkelijkheid en draagt bij aan het piekergedrag. Deze houding is dus niet productief.

Additional Info

  • Categorie: Mindfulness
  • Provincie: Zuid Holland
  • Adres: Loosduinenstraat 6 2729 CZ Zoetermeer 06 -23985243
Read 406 times
More in this category: « Innerlijke Rust Eva Wolf »

Zoeken

Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

drenthe-header-lente-2015-v3.jpg

Mindfulness in de praktijk