Azil Centrum voor Levenskunst

Overkomt het je wel eens dat je eet en tegelijkertijd televisie kijkt, merk je dan nog op wat je eet of gaat alles automatisch naar binnen toe? Of wandelend door de natuur en dan zo in gedachten zijn dat je de gehele natuur niet opmerkt?
Het is een feit dat wij veel op de “automatische piloot “doen en dat is vaak handig, denk aan het bedienen van een auto.
Echter de weken vliegen voorbij en zo ook ons leven, de vraag is dan ook: hoe vaak ben jij je echt bewust van het leven NU? Met NU bedoel ik dit moment zonder allerlei gedachten over straks, morgen, volgende maand of gisteren. Het enige wat we hebben in het leven is dit NU, gisteren is voorbij en is niet meer over te doen of te veranderen. Straks, morgen, volgende maand blijft onzeker, alles kan in een seconde veranderen.
We piekeren veel over alles wat komen gaat of is geweest, maken daar hele verhalen van waardoor we bang, boos of verdrietig worden. Ook als we piekeren zijn we niet in het NU.
In de cursus mindfulness leer je om gedachten te laten voor wat ze zijn, ze niet te volgen en niet te oordelen. Mindfulness staat voor opmerkzaamheid, opmerkzaam zijn voor wat er NU is. Dit betekent het onder ogen zien van wat er nu is, ook wanneer dit misschien pijnlijk of verdrietig is.
Een belangrijk onderdeel bij deze cursus is meditatie en het bewust doen van activiteiten.

Gegevens

  • Categorie: Mindfulness, Meditatie, Yoga
  • Provincie: Zuid Holland
  • Adres: Noordendijk 173 A 3311RR Dordrecht 06 - 25553674
Read 346 times
Meer uit deze categorie: « Visiemotion De Binnenplaats »

Zoeken