Azil Centrum voor Levenskunst

Overkomt het je wel eens dat je eet en tegelijkertijd televisie kijkt, merk je dan nog op wat je eet of gaat alles automatisch naar binnen toe? Of wandelend door de natuur en dan zo in gedachten zijn dat je de gehele natuur niet opmerkt?
Het is een feit dat wij veel op de “automatische piloot “doen en dat is vaak handig, denk aan het bedienen van een auto.
Echter de weken vliegen voorbij en zo ook ons leven, de vraag is dan ook: hoe vaak ben jij je echt bewust van het leven NU? Met NU bedoel ik dit moment zonder allerlei gedachten over straks, morgen, volgende maand of gisteren. Het enige wat we hebben in het leven is dit NU, gisteren is voorbij en is niet meer over te doen of te veranderen. Straks, morgen, volgende maand blijft onzeker, alles kan in een seconde veranderen.
We piekeren veel over alles wat komen gaat of is geweest, maken daar hele verhalen van waardoor we bang, boos of verdrietig worden. Ook als we piekeren zijn we niet in het NU.
In de cursus mindfulness leer je om gedachten te laten voor wat ze zijn, ze niet te volgen en niet te oordelen. Mindfulness staat voor opmerkzaamheid, opmerkzaam zijn voor wat er NU is. Dit betekent het onder ogen zien van wat er nu is, ook wanneer dit misschien pijnlijk of verdrietig is.
Een belangrijk onderdeel bij deze cursus is meditatie en het bewust doen van activiteiten.

Additional Info

  • Categorie: Mindfulness, Meditatie, Yoga
  • Provincie: Zuid Holland
  • Adres: Noordendijk 173 A 3311RR Dordrecht 06 - 25553674
Read 410 times

Zoeken

Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

mindfulnezz-green.jpg

Mindfulness in de praktijk