Yoga Brucht

De praktijkruimte van Yoga Brucht in het voormalig schoolgebouw, is sinds 2004 in gebruik voor het geven van yoga en meditatielessen (mindfulness). De locatie is rustig gelegen en vanuit de praktijkruimte kijk je uit op de tuin en landerijen. De yogalessen geef ik op een toegankelijke, niet zweverige manier. Yoga,maar met de beide voeten op de grond. Door het beoefenen van yoga word je bewust hoe je innerlijk reageert op de buitenwereld. Je leert met aandacht het lichaam te voelen en bewust te ontspannen. Yoga leert je oordeelloos waar te nemen. We zijn geneigd om overal een oordeel over te hebben, dit roept onbewust veel spanning en onrust op en vertekent de werkelijkheid. De yogahoudingen (asana's) gecombineerd met ademtechnieken (Pranayama's), zijn erop gericht het lichaam gezond, sterk en flexibel te maken.

Additional Info

  • Categorie: Mindfulness, Meditatie, Yoga
  • Provincie: Overijssel
  • Adres: Kanaalweg west 103 7696 KA Brucht 0523 - 231156
Read 583 times

Zoeken

Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

herft-Mindfulness.jpg

Mindfulness in de praktijk