Wat is mindfulness door Tiny Tweaks

Leer wat mindfulness is. Deze animatie legt het je in 1 minuut uit.

Mindfulness zorgt ervoor dat je in plaats van te leven in je hoofd meer leert te genieten in het hier en nu. Daar waar je leven zich nu afspeelt. Je wordt je bewust van gedachten, gevoelens en lichamelijke sensaties die je uit het hier en nu trekken en leert ze te accepteren zonder er een oordeel over te hebben. Zo ben je beter in staat richting te geven aan wat jij belangrijk vindt in het leven.

Het volgen van een mindfulnesstraining zorgt voor MINDER stress en MEER rust, focus en energie. Hierdoor kan je beter richting geven aan wat voor jou belangrijk is in je leven.

Voor meer informatie over het volgen van een online mindfulnesstraining ga je naar Tiny Tweaks:

Wat is mindfulness?

Ons hoofd zit vol met gedachten. We piekeren over situaties die zijn geweest en over gebeurtenissen die nog gaan komen. Zonder dat we het doorhebben zweven we vaak rond in onze gedachten en genieten we niet van de momenten daar waar ons leven zich nu afspeelt. 

Laten we het eens op een andere manier benaderen. Down to earth. Mindfulness leert je inplaats van te leven in je hoofd meer te genieten in het hier en nu. Met aandacht observeer je de gedachten die je uit het hier en nu halen en merk je op welke gevoelen en sensaties daar bij komen kijken.

Je zult merken dat je jouw gedachten leert accepteren voor wat ze zijn, zonder er een oordeel over te geven. Daardoor ben je in staat richting te geven aan wat jij belangrijk vindt. Op deze manier zweef je minder rond in je gedachten en creeer je plek voor al het moois om je heen. 

"You can't stop the waves, but you can learn to surf"

Kabat-Zinn 2004