Ik heb tal van boeken over meditatie, en genoeg geïnteresseerde familieleden die me aanmoedigen om te mediteren. Het is goed voor de gezondheid en toch doe ik het niet!

Waarom mediteer ik niet? Het is altijd net even wat interessanter om een goed boek te lezen, muziek te maken of lekker even te wandelen. Zelfs het huishouden en de dagelijkse klusjes zijn soms verleidelijker dan meditatie.

Hoe ik het heb opgelost. Ik heb meditatie ingebouwd in een dagelijkse gewoonte. Het werkt als volgt:

Het eerste wat ik elke ochtend doe is het zetten van een pot thee. De ideale tijd om thee te laten trekken is 8 minuten. Dus ik giet het water over de thee bladeren, zet de timer op 8 minuten waarna ik mediteer totdat de timer afgaat.

Acht minuten is de perfecte hoeveelheid tijd voor mij. Kort genoeg om ook aan de slag te kunnen met andere projecten. Wanneer de timer afgaat staat de thee klaar. Een lekkere kleine beloning voor het feit dat mediteerde!

"You can't stop the waves, but you can learn to surf"

Kabat-Zinn 2004