Lees het onderstaande en laat het eens op je inwerken. 

Alles wat je bereikt in het leven is het resultaat van je eigen acties.
De acties die je besluit te nemen zijn het resultaat van je eigen beslissingen.
De beslissingen die je maakt zijn het resultaat van je denkprocessen.
Je denkprocessen zijn volledig afhankelijk van de kwaliteit van je geest.

Als je het bovenstaande op je in laat werken dan zie je hoe je leven wordt beïnvloed door de kwaliteit van de gedachten die je toelaat in je geest. Het verschil tussen een groot succes en een monumentale ramp in het leven, is een schijnbaar onbelangrijke beslissing op een moment waarin je een gedachte toelaat om een beslissing te nemen.

Alles draait om dat ene moment, waar je de keuze krijgt tussen een goede reactie op een situatie, of een slechte. Het gaat om dat ene moment wanneer je de aantrekkelijke glimlach van die ene persoon opmerkt, of juist om het moment dat je die glimlach mist.

Het hele leven is gevuld met deze "mogelijkheden om uit te kiezen". Sommige zijn belangrijker dan anderen, maar ze tellen allemaal mee.

Meditatie zal je helpen om wijzer om te gaan met het maken van keuzes. Meditatie leidt tot een leven dat meer kansen biedt en minder problemen oplevert.


Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

roze-bloem.jpg

Mindfulness in de praktijk