Veel mensen zijn geinteresseerd in meditatie en mindfulness, maar weten vaak niet of het wel van voor hen is. Het lijkt soms ook zo lastig om er mee te beginnen! Ik hoor ook veel opmerkingen zoals: "Oh, ik kan nooit mediteren; Ik ben te snel afgeleid".

Ik wil je verzekeren dat iedereen kan mediteren en dat je geen speciale vaardigheden nodig om dit te kunnen doen.

In feite is de "Ik ben te snel afgeleid om te mediteren" -gedachte een verkeerde opvatting over wat meditatie nou eigenlijk is.

Het idee achter mediteren is niet zo dat we op zoek naar "perfecte meditaties" zoals een topsporter, maar dat we werken aan de ontwikkeling van onze geest. Meditatie helpt om je bewust te worden van je gewoonten en helpt je om er goed mee om te gaan zodat ze minder prominent in je leven aanwezig zijn.

En net als op de sportschool verandert je zoektocht in meditatie geleidelijk. Ademtocht, meditatie door meditatie, van dag tot dag, veranderingen in onze harten en gedachten werken je er aan.

Het is mogelijk om te veranderen van een zeer angstig persoon naar een zeer zelfverzekerd persoon. Ook kan je leren om wat meer ontspannen in het leven te staan of om minder gevoelig te zijn voor slechte stemmingen.


Bloggers gezocht

Praesence trans

Well bee