Het doel van deze meditatie is om je bewustzijn van ongemakken in je lichaam te verplaatsen. Je doet dit door je aandacht te vestigen op deze delen van spanning en ongemak en zachtjes te ademen.

Ga zitten op een rechte stoel. Neem een rechte houding aan maar blijf ontspannen zitten. Je benen plaats je voorzichtig uit elkaar en laat je armen langs je lichaam vallen. Sluit je ogen. Ontspan je schouders, nek, rug en gezicht. Voel de raakpunten tussen je lichaam en de vloer en de stoel.

Focus je bewustzijn op de sensaties van je ademhaling. Voel en herken het gevoel in je borst, de buik, de rug. Neem je lichaam waar als het uitzet en zich terugtrekt door je ademhaling.

Leid je bewustzijn naar het eerste spanningsveld. Let op je adem om te kalmeren en masseer het spanningsveld een paar minuten. Als het te intens voelt dan verruim je je bewustzijn naar je hele lichaam.

Focus je aandacht op het volgende gebied waar de spanning zit. Voel je adem voor een paar minutenen vervolgens richt je je op het volgende gebied. Als je klaar bent open je je ogen en beweeg je het lichaam.

"You can't stop the waves, but you can learn to surf"

Kabat-Zinn 2004