Heb je je ooit afgevraagd waarom je zou mediteren? In dit artikel gaan we in op de voordelen van meditatie en bekijken we enkele praktisch, down to earth manieren waarmee je de kwaliteit van je leven kunt verbeteren. 

Je geest is continu aan het werk. Niet alleen op je werk maar overal. Elke beslissing die je maakt, elke uitdaging en op elk moment is je geest je constante metgezel. Het kan je beste vriend zijn, maar ook je ergste vijand.

In onze hectische moderne wereld, is meditatie uitgegroeid tot een van de meest populaire manieren om te ontspannen, ontstressen, te versnellen in je spirituele ontwikkeling en om de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Meer en meer mensen beginnen te beseffen dat de kwaliteit van het leven grotendeels af hangt van de kwaliteit van je geest. Deze toename in populariteit is ook deels te danken aan het feit dat in de afgelopen decennia een enorme hoeveelheid onderzoek en wetenschappelijk onderzoek is gedaan naar de voordelen van meditatie.

Het is zeker de moeite waard om eens kijken naar hoe het is om te mediteren en hoe meditatie je kan helpen in je eigen leven.

"You can't stop the waves, but you can learn to surf"

Kabat-Zinn 2004