Dit is een oefening voor het beoefenen van mindfulness van het lopen.

Voordat je begint moet je de juiste ruimte zoeken. Doe je schoenen uit en zoek een plek waar je ongeveer 12 tot 14 stappen kunt lopen voordat je moet draaien.

Let op je lichaam en voel de aansluiting van het lichaam op de grond of de vloer. Ben je bewust van je omgeving. Let op alle beelden, geuren, smaken, geluiden of andere sensaties. Let op je gedachten of je emoties en laat ze. Let op je armen langs je lichaam. Let ook op je ademhaling. Probeer het niet te veranderen; laat het gewoon zijn.

Nu verplaats je je gewicht naar het linkerbeen en til je rechtervoet omhoog. Verplaats je voet naar voren, plaats het terug op de grond. Verschuif met aandacht je gewicht naar het rechterbeen en til de linker voet omhoog.

Wandel met aandacht, loop langzaam en met aandacht voor de sensaties op je voeten. Tillen, verplaatsen, plaatsen. Tillen, verplaatsen, plaatsen. Merk op hoe het lichaam beweegt als je loopt. Loop met bewustzijn. Een stap tegelijk.

Wanneer het tijd is om te draaien, behoud je de stroom van mindfulness en breng je de aandacht naar het ingewikkelde proces van het omzetten. Langzaam, en met aandacht voor elke beweging die nodig is om te draaien. Loop terug naar waar je begon. Een stap tegelijk. Tillen, verplaatsen, plaatsen. Tillen, verplaatsen, plaatsen.

Vind een ritme dat bij je past. Let op alle gedachten die zich voordoen. Let op je ademhaling. Wat is het ritme? Er is geen noodzaak om je ademhaling te veranderen, maar je zou kunnen vinden dat het veranderd is, zonder dat u het merkt.

"You can't stop the waves, but you can learn to surf"

Kabat-Zinn 2004