Wij hebben samen met uitgeverij ten Have een leuke actie. We mogen een boek weggeven! Word gelukkig met meditatie in het smartphone tijdperk.
Laat een berichtje achter via facebook. Volgende week maken we de winnaars bekend. 

Over het boek

In de zoektocht naar geluk merken we vaak dat we op zoek gaan naar dingen buiten onszelf. We denken dat we gelukkiger worden door het kopen van een groter huis of een nieuwe baan, maar is dat wel zo?

Gelong Thubten, boeddhistische monnik, meditatieleraar en auteur heeft een behoorlijke reputatie en heeft al met vele bekende namen samengewerkt. Van ondernemers in Silicon Valley tot Ruby Wax en Benedict Cumberbatch. In het boek “Word gelukkig als een boeddhistische monnik” onderzoekt Gelong Thubten de aard van geluk en legt hij uit hoe we meditatie in ons drukke leven kunnen inpassen met behulp van eenvoudige maar effectieve oefeningen. 

Gelong Thubten deelt een praktische en duurzame benadering van geluk en legt uit hoe meditatie en mindfulness een directe weg naar geluk kunnen creëren. Geluk is een keuze en is te vinden in de kleine momenten van aandacht. Geluk vind je in jezelf in plaats van in materialistische zaken. 

Aan de hand van zijn eigen ervaringen en meditatieoefeningen laat Gelong Thubten zien hoe je op een praktische methode geluk leert ervaren door middel van meditatie. Via een aantal eenvoudig te volgen stappen leert hij hoe je kunt mediteren en gelukkig kunt worden. Hij legt uit hoe ons leven ervoor zorgt dat we continu worden afgeleid en tal van emoties ervaren zonder te genieten van het moment waarop we ons werkelijk bevinden. We leven in een wereld waar we altijd haast hebben en waar smartphones en social media ons leven continu beïnvloeden. 

Je geest is echter sterker dan al deze afleidingen. Meditatie geeft ons de keuze om gedachten, reactie en gedrag stop te zetten. In plaats daarvan leer je om elke situatie vanuit nieuwe perspectieven te bekijken, waarbij aangeleerde gewoonten worden onderbroken.

In het boek 'Word gelukkig als een boeddhistische monnik' is mediatie is de basis. Het is een boek vol handvatten over mediteren in tijden waar afleidingen constant op de loer liggen. Een boek voor wie inzicht wil krijgen in de valkuilen van het hedendaagse bestaan, en een duidelijke handleiding om te mediteren.

"You can't stop the waves, but you can learn to surf"

Kabat-Zinn 2004