Het grote misverstand rond meditatie is geloven dat je totale innerlijke stilte zult ervaren als je mediteert. De aanwezigheid van je eigen gedachten belemmert je echter om daar in te slagen. Als beginner hoef je niet direct te streven naar een totale mentale stilte.

 

Als je begint met mediteren zul je moeten streven naar een vermindering van de mentale activiteit. Je zult versteld staan hoeveel meer ontspannen je zult voelen als je je mentale activiteit kunt verminderen met slechts 20 tot 30 procent.

Het belangrijkste om te onthouden tijdens de vroege stadia van je ervaringen met meditatie, is dat meditatie niet iets is wat je kunt meten in termen van succes of falen. Meditatie is een reis, en het is iets dat je bereikt door te gaan zitten en te streven naar stilte. Je eigen vermogen om deze stilte door middel van meditatie te bereiken zal zeker verbeteren naarmate je meer oefent.

Dus veroordeel jezelf niet hard als je merkt dat je gedachten dwalen als je mediteert. Mentale omzwervingen zijn heel normaal, en zelfs de meest ervaren mediterenden verdwalen af en toe in de eigen gedachten.


0
0
0
s2sdefault