Stop met wachten op het perfecte moment! Het enige waar je zeker van kunt zijn is het nu. Het draait om dit moment, het moment dat je ervaart als je dit bericht leest.

De realiteit is dat we over het algemeen genomen veel te veel tijd besteden aan het piekeren over het verleden en over hoe we moeten anticiperen op de toekomst. We kijken vooruit wat betreft onze welvaart en wanneer deze welvaart je in de steek laat kijken we op nostaligsche wijze terug naar ons verleden. De geest is er altijd en probeert je mee te nemen naar een plaats waar het beter zou moeten zijn. Een plek waarvan we onszelf hebben overtuigd dat het een betere plek is of was.

Die plek bestaat niet.

Teleurstelling overheerst, je wordt ongeduldiger en ongelukkiger met het leven dat er nu is. Je ervaart meer stress of je slaapt slecht. Enkel vanwege het onvermogen om jezelf te verbinden met de mooie en ware aard van dingen.

Ik zal gelukkiger zijn als ik …

Als wat?

Als je gaat verhuizen?
Wanneer je een beter betaalde baan krijgt?
Als de kinderen gaan studeren?
Wanneer je eindelijk op vakantie mag?
Wanneer je een grotere auto krijgt?
Als je bereikt wat je ouders van je verwachten?
Wanneer u de heer / mevrouw rechts ontmoeten?
Als je met pensioen mag?

Je ziet het al. Er is een eeuwige cyclus van verlangen naar nieuwe dingen. We leven in het rijk van onze verbeelding, een waanidee dat gericht is op aankopen, acties en doelen.

Het NU

Wat zou er gebeuren als je gewoon even stopt? Wat als je tevreden zou kunnen zijn in het hier en nu? Ik verzeker je dat als je jezelf ook maar even zou richten op het nu je zult begrijpen hoe heerlijk dat is en hoe compleet je je voelt. Want het maakt niet uit wat er gaande is in je leven. Het draait op dit moment om het nu en hoe je het waarneemt.

Elk moment is een deel van de onderling afhankelijke vergankelijkheid van het leven. Moeder natuur heeft geen klok. Er is geen tijd, alleen een opeenvolging van momenten. Ze kunnen niet meer dan momenten zijn omdat ze alleen maar bestaan op dit moment.

En als je nog meer motivatie om jezelf te bevrijden van deze kooi bedenk dan dat er een moment komt waarop je niet meer over dat andere moment kunt nadenken.

Laat het potentieel voor vreugde en voldoening in je lichaam niet vergaan. De manier waarop je bezig met dit moment zal een direct effect hebben op het volgende moment. Stoppen met verlangen naar iets beters. Er is geen perfecte moment en er zal nooit een perfect moment zijn. Dit is het moment zoals het hoort te zijn.

Je geluk niet woont in de toekomst en ook niet in je verleden. Het is hier en nu. Mis het niet.

Contactgegevens