Transcendente Meditatie

Een spirituele goeroe genoemd Maharishi Mahesh Yogi introduceerde Transcendente Meditatie in de late jaren vijftig in de westerse wereld. Deze vorm van meditatie is erg populair geworden en volgens de Transcendente Meditatie Beweging, zijn er nu meer dan zes miljoen mensen die deze vorm van meditatie beoefenen.

Het bijzondere aan Transcendente Meditatie is dat deze vorm van meditatie een handelsmerk is.
Het is vrij ongebruikelijk voor een meditatie methode om wettelijk beschermd te worden en er zijn dan ook veel mensen die kritiek hebben op de TM® beweging.

Vergis je niet, de Transcendente Meditation beweging is een bedrijf, geen liefdadigheidsinstelling. De cursusprijzen zijn erg hoog, maar kwalitatief gezien kunnen we het een zeer professionele en grondige aanpak van het onderwijs meditatie noemen.

De volledige Transcendente Meditatie techniek wordt onderwezen in een cursus die bestaat uit inleidende lezingen, persoonlijke interviews en een aantal instructies. In persoonlijke instructie sessies wordt voor iederen student een mantra gecreeerd dat gebruikt kan worden voor de meditatie.

Wat is Transcendente Meditatie

In grote lijnen kan je Transcendente Meditatie beschrijven als een vorm van mantra meditatie.

Volgens Mahareshi Maheshi yogi, kan elk betekenisloos geluid worden gebruikt als een mantra. Dit mantra wordt gebruikt om je geest te trainen en scherp te houden. De mantra's die worden geselecteerd zijn echter speciale op maat gevonden mantra's. De mantra's zijn afgestemd op de betreffende persoon en de trillingen die worden geselecteerd passen bij de manier van leven van de persoon.

De exacte aard van deze mantra's en de details van het trainingsprogramma Transcendente Meditatie worden zorgvuldig bewaard. De Transcendente Meditatie techniek kan alleen worden gegeven door bevoegde leraren.

Wat is transcendentie?

Transcendentale bewustzijn wordt meestal omschreven als de "vierde grote staat van bewustzijn". De drie staten waar je wellicht bekend mee bent zijn de waaktoestand, de droomstaat, en de toestand van diepe droomloze slaap. Een staat van transcendentie wordt bereikt wanneer de geest ontspant en een staat van "rustgevende alertheid" wordt bereikt.

Tijdens transcendente meditatie wordt de geest geleidelijk stiller totdat gedachten of waarnemingen niet meer aanwezig zijn. In plaats daarvan wordt een een besef van zuiver bewustzijn ervaren.

Transcendentale bewustzijn is de hoofddoelstelling van vele soorten van meditatie, niet alleen van de Transcendente Meditatie. Dus ook al is de term "Transcendente Meditatie" een handelsmerk, de feitelijke ervaring van transcendentie kan door vele soorten van meditatie bereikt worden.

Waarom is Transcendente Meditatie zo populair?

Transcendente Meditatie is een effectieve vorm van meditatie en het wordt gegeven door professionals die goed getraind zijn en goed zijn in wat ze doen.

Ook is er een enorme hoeveelheid onderzoek gedaan naar de fysiologische en psychologische effecten van Transcendente Meditatie ondernomen in de afgelopen decennia. Er is voldoende bewijs van de voordelen van deze vorm van meditatie.

Daarnaast was Transcendente Meditatie één van de eerste vormen van meditatie in het westen.


0
0
0
s2sdefault

Bloggers gezocht

Praesence trans

Well bee

Meditatie