Mijn eigen definitie van mindfulness is vrij eenvoudig. Mindfulness betekend dat je continu aanwezig bent en het moment ervaart. Je bent je bewust van het het nu.

Volgens professor Mark Williams staat Mindfulness gelijk aan "bewustzijn".

Het is het directe, intuitieve weten van wat je doet terwijl je het doet. Het is te weten wat er gaande is in je geest en lichaam, en wat er in de buitenwereld gebeurt.

De meeste tijd is onze aandacht niet waar we het bedoeld hebben. Onze aandacht wordt gekaapt door onze gedachten en emoties, door onze zorgen. Door onze zorgen voor de toekomst, en onze spijt en herinneringen uit het verleden.

Mindful bewustzijn is om je aandacht te besteden aan het huidige moment, en zonder oordeel.

De belangstelling voor mindfulness groeit gestaag in de afgelopen jaren.


Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

Blad-Mindfulness.jpg

Mindfulness in de praktijk