Ieder mens, klein of groot, maakt in zijn/ haar leven een periode van onbalans mee. De Mindstudio biedt een divers aanbod om met behulp van professionals met jezelf aan de slag te gaan. Veel problemen komen voort uit belemmerende automatische denk- en gedragspatronen. Door in contact te komen met je hart, en daardoor beter in contact met jezelf, komt een verandering op gang. Ook komt er door nieuwe inzichten en bewustwording een diepere wijsheid in jezelf naar voren waardoor je meer in balans komt. Dit helpt je persoonlijk om zowel privé als je werkleven plezieriger en meer ontspannen te maken.

Fides was de Romeinse godin van de goede wil en trouw. Zij was de goddelijke personificatie van de loyaliteit. Fide geven is vertrouwen geven en geloven in goede trouw.
Voor mij is vertrouwen geven en hebben een belangrijke waarde. Ik heb vertrouwen in mijzelf en ook in anderen. Ik geloof in mensen en in mogelijkheden en heb vertrouwen dat dingen kunnen veranderen, ook lastige en moeilijke situaties veranderen.
In mijn praktijk vind ik het belangrijk met mensen aan de slag te gaan, die het vertrouwen (tijdelijk) kwijt zijn geraakt. Ik heb vertrouwen dat mensen hun eigen wijsheid weer kunnen (her)vinden.

Met de juiste vaardigheden en kennis, is het voor iedere manager, executive en professional mogelijk om op een ontspannen manier succesvol te zijn in je werk of met je bedrijf. Het is mijn missie om je daarbij te helpen.

In mijn Mindful Werken programma’s leer ik jou je werkdruk te halveren door niet je tijd maar je aandacht te gaan managen. Zodat je toekomt aan dat wat er écht toe doet en je weer focus, fun en voldoening ervaart in je werk. En in je leven.

De Werkplaats geeft je ruimte om te ontdekken dat het leven waard is om te leven, hier en nu. Ook voor jou! Je leven kwaliteit geven vanuit je hart. In openheid. Met flexibiliteit. Vanuit bewustzijn.

Je kunt bij de Werkplaats terecht voor Mindfulness, Heartfulness en ACT, in de vorm van gesprekstherapie, coaching, training en meditatie. Zowel op individuele basis als in groepsverband.

Praktijk Elisabeth Kools voor Mindfulness trainingen; Preventie, diagnostiek en Coaching bij Stress en Burnout;
Gesprekspartner voor leidinggevenden en Psychologische consulten.

Met behulp van Mindfulness leert u heel concreet

omgaan met spanning en pijn
stress onrust en lastige gevoelens hanteren.
piekeren doorbreken
rust creëren en voor uzelf zorgen
bewuster leven
aandacht geven aan uzelf
meer grip krijgen op uw gedachten en gevoelens
Breng Mindfulness in uw leven en ervaar meer ontspanning, plezier en rust.

Bedrijfsmindfulness leer je door te doen. Deze in-company training is speciaal ontwikkeld voor bedrijven die hun medewerkers de gelegenheid willen bieden om zich te trainen in Bedrijfsmindfulness. Met als doel dat de medewerkers meer in het nu werken, zodat ze met minder stress en minder energie meer bereiken. Het proces van Bedrijfsmindfulness levert ontzettend veel op, maar het is geen techniek die je als een trucje leert. Het is een techniek die aandacht, discipline en oefening vraagt. De training Bedrijfsmindfulness is hier bij uitstek voor geschikt omdat de training uit zes bijeenkomsten is opgebouwd.

In onze stressvolle samenleving zijn veel mensen op zoek naar een manier om in balans te blijven en dichter bij zichzelf te komen. De wekelijkse yogales kan zo’n moment zijn om helemaal tot rust te komen.

Praktijk voor Psychotherapie Titia Schram is een kleinschalige eenmanspraktijk in het centrum van Haarlem.

De problemen waarmee u terecht kunt in deze praktijk zijn divers. Ze kunnen meer persoonlijk van aard zijn of betrekking hebben op gebeurtenissen in het gezin, werk, school of relatie met vrienden of partner.
Op deze site vindt u meer informatie om te kunnen beoordelen of u bij mijn praktijk op het juiste adres bent. Wanneer u met vragen of twijfels blijft zitten, kunt u bellen of een mail sturen.

De training Mindfulness is een bewustzijnstraining waarbij oosterse meditatietechnieken en westerse psychologie samenkomen en elkaar versterken. Stapsgewijs, leer je door bewegings-oefeningen, meditatie en reflectie-oefeningen, je aandacht te richten op wat zich in het hier-en-nu aan je voordoet.

Door de oefeningen in de training kun je bijvoorbeeld merken hoe jij met stress omgaat: je leert oude gedragspatronen en obstakels herkennen bij jezelf.
Je ontdekt dat je op verschillende manieren stress kunt beantwoorden.
Op deze manier verbeter je de kwaliteit van je leven: je handelt vanuit rust en maakt bewuste(re) keuzes.

Brigitta Derksen is de oprichtster van Centro Mio.
Zij coacht en traint medewerkers, managers en directeuren in onder andere: communicatie, persoonlijke ontwikkeling, loopbaan, omgaan met emoties en balans tussen werk en privé. In haar coachingsessies en trainingen is zij open, empathisch, confronterend, rustig, zonder oordeel en begeleidt ze met veel enthousiasme voorbij knelpunten naar het gewenste resultaat. Haar aanpak is praktisch en doelgericht. Humor en creativiteit staan daarbij centraal. Haar stijl is ongedwongen, maar zij weet ook de diepte te raken waar dat nodig is.

In 1979 werd het Han Fortmann Centrum opgericht. Het draagt de naam van de Nijmeegse hoogleraar cultuur- en godsdienstpsychologie Han Fortmann (1912-1970) die steeds meer geboeid werd door de samenhang tussen psychisch welzijn en spiritualiteit. Hij ontdekte dat de westerse wijze van denken en handelen positief beïnvloed kon worden door de inzichten en de praktijk van eeuwenoude boeddhistische tradities. Zijn ideeën vormden een belangrijke inspiratiebron voor de oprichters van het Centrum. Het overkoepelend thema van Fortmanns gedachtegoed is de aandacht voor de samenhang tussen lichaam en geest. Centraal daarbij is het begrip bewustwording.

Zoeken

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

dauw-groen.jpg

Tips