LichtverLicht geeft cursussen, workshops en lezingen
met betrekking tot bewustwordingsprocessen,
hoogsensitiviteit en mindfulness.

Ook begeleidt LichtverLicht kinderen, jongeren en volwassenen om zelfbewust en krachtig in het leven te staan. Door bewustwording en innerlijke groei je sensitiviteit ontwikkelen en/of ermee om te leren gaan.

Dit alles in een sfeer van respect, veiligheid, samen, intuïtie, lichtheid, speelsheid, creativiteit, afstemming en humor.

Doeltreffend communiceren, prettig werken en vrij in het leven staan. Dat is waar het bij SolidConcepts Communicatie & Coaching om draait.
SolidConcepts geeft communicatieadvies en personal coaching aan particulieren en bedrijven.
Ook verzorgt SolidConcepts workshops op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en mindfulness- & compassietrainingen.

Ik ben Marijke Baden en ik ben een allround integratieve therapeut. In de loop der jaren heb ik mij ook gespecialiseerd in stress problematiek, burnout herstel en relatietherapie.

In mijn aanpak combineer ik veel methoden. Voor mij is de mens één geheel: lichaam, geest, emoties, sociale omgeving en soms een stukje zingeving en spiritualiteit. Dat wat aandacht nodig heeft komt aan bod. Uit ervaring weet ik dat het voor iedereen weer anders is.

In therapie en coaching ben ik vooral mijzelf. Door mijn clienten word ik omschreven als warm en empatisch. Een sfeer van respect, veiligheid en vertrouwen vind ik belangrijk.

Bij Pipta bepaal je zelf wat je wilt bereiken of oplossen en ik help je daarbij. Je krijgt van mij steun, mijn kennis en ervaring en ik begeleid je op jouw pad. Zie het als een reis, waarbij ik je een eindje mag begeleiden. Hierbij help ik je om inzicht en begrip in jezelf en anderen te verkrijgen. Indien nodig help ik je bij het ontdekken van je werkelijke gedachten en emoties.
Het kan zijn dat je nog last hebt van opgeslagen en onbewuste ervaringen en overtuigingen. Dat kunnen we uitzoeken. Zodat je kunt worden wie je bent en al je potenties tot je beschikking komen.

Mindfulness is voor iedereen die bewuster wil leven en daardoor de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren. De training is geschikt als je wil leren beter om te gaan met stress, spanning, piekeren, onrust, angst, somberheid en pijn. Je hebt geen meditatie ervaring nodig of speciale fysieke vaardigheden.

Herken je dat: hoe mensen in de huidige moderne diensten- en kenniseconomie steeds vaker bezig zijn met ‘hoofd'-zaken en presteren en niet meer stil kunnen staan bij meer aspecten van het leven?

Hierdoor neemt de kans toe om te vervreemden van jezelf, je eigen lichaam, je gevoelsleven. Je loopt vast! Het 'er zijn' en je handelingen komen niet meer als vanzelf uit jezelf. Juist dat aanwezig zijn vanuit jezelf is nodig om je bewust te worden van de balans tussen draagkracht en draaglast. Dat kan nieuwe mogelijkheden geven voor ont-moeten.

Visiemotion werkt vanuit betekenis- en zingeving. Wij gaan uit van contact van en tussen mensen in de meest ruime zin van het woord. Vooral dan kunnen mensen en organisaties groeien en zich ontwikkelen.

In organisaties en persoonlijke levens waar, om welke reden dan ook, het accent vooral op resultaten en effectiviteit is komen te liggen, komt de mens als persoon vaak minder tot zijn recht. Dit kan leiden tot diverse lichamelijke en/of psychische klachten. Alle vormen van begeleiding en therapie van Visiemotion zijn gericht op het tot ontwikkeling laten komen van de eigenheid, vitaliteit en veerkracht van mensen in hun persoonlijk leven en werk.

...Heb je vaak het gevoel dat je geleefd wordt door de waan van de dag? Merk je dat je jezelf vaak voorbij rent en geen tijd neemt om te ontspannen? Wil je jezelf beter staande kunnen houden in je drukke leven? Heb je last van gepieker, spanning, stress, onrust of pijnklachten… Wil je beter om leren gaan met lastige emoties, zoek je meer balans tussen in- en ontspanning, tussen presteren en opladen? Wil je met meer energie en ontspanning in het dagelijkse leven staan? Heb je behoefte aan rust, tevredenheid en een goede energiebalans? Wil je je leven meer inhoud, energie en plezier geven? Wil je leren om meer te genieten van het leven in het hier en nu?

herken je jezelf hierin ….
dan is een mindfulness training iets voor jou!

Laat ik mij voorstellen, mijn naam is Elly Gorkink. De grootste spiegels die ik in mijn leven heb gekregen zijn mijn kinderen. Van daaruit ben ik op zoek gegaan naar mijzelf. Dit resulteerde in verschillende trainingen en opleidingen. Mijn mooiste opleiding is het leven zelf. Elke keer vind ik weer puzzelstukjes die passen in mijn levenspuzzel. Soms zijn er heuvels en bergen waar ik over heen ga. Mijn laatste hobbel was groot. Ik heb geleerd in die tijd om met aandacht erbij te blijven, te door voelen en doorleven wat eraan de oppervlakte kwam boven drijven. Hierdoor heb ik de rijkdom van de stilte weer leren ervaren en antwoorden gevonden die in ieder van ons aanwezig zijn. Als je durft stil te worden en stil te staan. Het steeds weer op nieuw beginnen met een open en nieuwsgierige blik, past bij mijn leven van nu, kijken en me verwonderen over dat ene moment van aandacht. Genieten van de vrijheid en ruimte die er is om alle ervaringen te verwelkomen. Dat is voor mij mindfull leven.

Mijn passie ligt in het begeleiden van mensen in hun bewustwordingsprocessen. Het een stukje meelopen en meekijken op iemands levenspad ervaar ik als een geschenk. Ondersteuning bieden om weer de schoonheid te vinden en de wijsheid die elke mens in zich draagt. Jezelf leren te omarmen met alles wat je bent, JIJ dat ene unieke mens. Het moment van zijn. IK BEN.

De Trainer; Willem Sinke (1959)

Nadat ik een aantal jaren een eigen bedrijf had geleid en het mij maatschappelijk gezien aan niets ontbrak, miste ik toch een zekere vervulling in mijn leven. Omdat ik al lang geïnteresseerd was in ‘wat een mens beweegt’ heb ik vervolgens een 3-jarige HBO opleiding tot psychosociaal counselor gevolgd. Daarna heb ik veel gereisd en een aantal leraren bezocht uit verschillende richtingen zoals het Boeddhisme, Zen en Advaita Vedanta, en heb bij hen o.a. stilteretraites gedaan. Vervolgens heb ik een 6-jarige opleiding tot begeleider gevolgd aan de school voor Zijnsoriëntatie in Utrecht.
In 2011 heb ik de opleiding tot mindfulnesstrainer aan de Hoge School in Utrecht afgerond. Deze opleiding is door de VMBN, de beroepsvereniging van Mindfulnesstrainers, erkend in de hoogste categorie.

Wat me zo aanspreekt in Mindfulness is de eenvoud, de grote toegankelijkheid en ‘down to earth’ werkwijze die je direct in je dagelijks leven kunt toepassen en ervaren. Meditatie heeft mijn leven diepgaand beïnvloed. Het heeft me meer in contact gebracht met mijn natuurlijke aard wat ik als een enorme verdieping en verrijking ervaar in mijn leven. Dit met anderen te kunnen delen inspireert mij om dit werk te doen. De basis voor mijn mindfulness ervaring ligt in mijn zo’n 20 jarige, dagelijkse meditatiepraktijk. Om mezelf te blijven ontwikkelen volg ik elk jaar meditatieretraites bij mijn leraar Hans Knibbe, oprichter van de school voor Zijnsoriëntatie.

Mindful Life verzorgt mindfulness trainingen die gebaseerd zijn op de MBSR-training (Mindfulness-Based Stress Reduction) van Jon Kabat-Zinn. Ruim 35 jaar geleden vertaalde hij mindfulness vanuit het Oosterse Boeddhisme naar een Westers trainingsprogramma, waarvan de effectiviteit inmiddels in vele wetenschappelijke studies is bewezen.

Mindfulness is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk: let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest druk bezig is met het verleden en de toekomst.
In situaties met stress, ongemak of ziekte is de neiging hiertoe meestal groter, en zijn we snel geneigd een groot deel van de dag op de automatische piloot door te brengen.

Toch kennen we ook allemaal ervaringen waarin je volledig aanwezig bent in het moment: dit kan een mooie zonsondergang zijn, prachtige muziek die ons raakt of een andere intense ervaring. Door een en al aandacht te hebben voor wat zich aandient wordt onze denkgeest stil.

Praktijk de Toermalijn is sinds 2004 gevestigd in Middelharnis op Goeree Overflakkee. Bij ons staat de individuele aandacht voor de cliënt voorop. In gezamenlijk overleg met de therapeut wordt voor een behandelwijze gekozen die bij jou past. Dat kan een lichaamsgerichte therapie zijn om aan je fysieke klachten te werken of een energetische behandeling die dieper op het geestelijke of spirituele niveau werkt.

Annet van de Woestijne is Natuurgeneeskundige, Reiki master en docent integrale yoga. Arjen Spanjers is Reiki master, integraal genezer en docent mindfulness.

Je kunt in de Praktijk terecht voor de behandeling van diverse klachten, zoals bijvoorbeeld slapeloosheid, depressiviteit, hyperventilatie, vermoeidheidsklachten en hoofdpijn. Maar ook psychische klachten als angststoornissen of fobieën kunnen een reden zijn voor het maken van een afspraak. De Bachbloesemtherapie werkt bijvoorbeeld goed bij laatstgenoemde problemen, maar ook bij spannings gerelateerde klachten kan dit een goede methode zijn.

Vaak zijn we de hele dag dingen aan het doen, zonder dat we veel aandacht hebben voor onze eigen ervaringen. Maar het leven is rijker als we het werkelijk tot ons door laten dringen. Lastig soms, vooral als er dingen spelen die we liever zouden vermijden, zoals ziekte, stress of angst. Omstandigheden die het moeilijker maken om open en aanwezig te blijven. Dat kan een reden zijn om de mindfulnesstraining te gaan doen, maar ook veel mensen doen de training zonder een dergelijke aanleiding. Op zoek naar verdieping misschien, of naar rust.

Mindfulness is te leren; niet door erover te lezen of te praten, maar door te oefenen. Het bijzondere van de mindfulnesstraining is dat we daarin oefenen op een manier die niets te maken heeft met je best doen of proberen iets te veranderen. Dan leren we niet alleen te zorgen voor later, maar ook voor nu.

Uit een groeiende stapel wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de mindfulnesstraining, naast een rijker leven, vaak als bonus nog allerlei positieve effecten op de gezondheid heeft.

Zoeken

Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

boek.jpg

Mindfulness in de praktijk