Yvonne Kuijsters betrokken coach
Ik ben een betrokken coach die graag een stukje meeloopt. Ik daag je uit om stil te staan bij je vertrouwde patronen; leveren ze nog steeds op wat je beoogt? In mijn persoonlijke leven heb ik ervaren hoe belangrijk het is om regelmatig te kijken of de patronen die je hebt, nog kloppen. Door dit aandacht te geven, heb ik ervaren dat ik andere keuzes maak zowel privé als in mijn werk. Deze waardevolle ervaring neem ik daarom mee in mijn werkwijze. In mijn werkzame leven heb ik met veel verschillende mensen en bedrijven samengewerkt. Door SVC coachopleiding, Gestalt Psychotherapie MSc., Mindful Based Cognitive Therapy en Mindfulness Based Stress Reduction ben ik in staat om aan te aan te sluiten bij uiteenlopende coachvragen. Ik ben gecertificeerd mindfulness trainer.

Het wereldwijd toegepaste stressreductie-programma, kortweg mindfulnesstraining genoemd, is uitgebreid onderzocht door internationale universiteiten. Het is een bewezen effectieve en mentale training, waarbij gebruik wordt gemaakt van een mooie mix van oosterse meditatietechnieken en westerse psychologie. Door je geest te trainen, leer je bewuster met je aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu. Je zit hierdoor minder in de spinsels van je hoofd en leeft meer in het moment. Dit geeft meer kracht, rust en helderheid.

Aquamarijn is gespecialiseerd in het meten en behandelen van klachten die voortkomen uit overbelasting en chronische stress.

De werkwijze van Aquamarijn is heel specifiek. De klachten worden aangepakt door een combinatie van Burnoutbegeleiding, Biofeedback, Mindfulness en Ontwikkeling van Persoonlijk Leiderschap

Herken je jezelf hier in:

Heb je moeite in het hier en nu te leven?
Ben je gespannen of heb je de neiging tot piekeren?
Wil je opener en ontspannener, vrijer in het leven staan? Ben je te veel bezig met het verleden of met juist de toekomst? Heb je soms de indruk dat de mooie dingen in je leven onopgemerkt voorbij gaan omdat je met je aandacht bij iets anders bent?
Dan kan mindfulness je helpen! Mindfulness helpt je om meer in contact te komen met het hier en nu, je los te maken van je automatische patronen, aandachtiger, opener en bewuster te leven, met een mildere houding. Hoewel mindfulnessprogramma’s zijn gebaseerd op eeuwenoude technieken, zijn er de laatste decennia nieuwe programma’s ontwikkeld, waarmee veel ervaring is opgedaan en die ook wetenschappelijk goed onderzocht en onderbouwd zijn.

Natuurlijk Helend begeleidt jou op een liefdevolle,
alsmede doortastende manier om: tot de kern van het probleem te komen,op zowel lichamelijk, mentaal als spiritueel gebied.
Natuurlijk Helend biedt natuurgeneeskundige ondersteuning bij ziekte, onbegrepen lichamelijke klachten, stress en spanningen. De klachten staan nooit op zich, maar staan symbool voor dieperliggende overtuigingen, onverwerkte emoties, gedachten en reactiepatronen. Om deze patronen zichtbaar te maken en te transformeren wordt gebruik gemaakt van o.a. de volgende methodieken:

Gespecialiseerde focus en visualisatie methodes,
De WERK ® methode (Ware ERkennings Methode ontwikkeld door Natuurlijk Helend)
EFT (Emotional Freedom Technique),
Mindfulness, Innerlijk Kind Werk, Astrologie,
Bach Bloesem en Lichaamswerk.

Bij Yoga Studio Badu in Woerden bieden we verschillende vormen yoga aan en organiseren we workshops op het gebied van yoga, meditatie en spiritualiteit. Kwaliteit, persoonlijke benadering en plezier… dat is waar het om draait bij Badu. Je bent van harte welkom om twee proeflessen te komen volgen en de kracht van yoga te ervaren. Naast yoga, kun je bij Badu Woerden ook terecht voor massages.

In het beoefenen van mindfulness ontwikkel je aandacht en mildheid voor jezelf. Vanuit deze houding van liefdevolle vriendelijkheid ontstaat de benodigde moed om emotionele- en fysieke pijn toe te laten op het moment dat deze sensaties zich aan je voordoen. De Zelfcompassie vloeit hieruit voort en wordt vergezeld van de wens deze sensaties te willen verlichten. Het accent ligt op het openen van het hart voor wat zich aan je voordoet van moment tot moment.

Mijn naam is Rhonda Moerman. Vanaf 1996 werk ik als Psychomotorisch therapeut bij Arkin GGZ instellingen Amsterdam. Binnen en buiten de GGZ-Amsterdam geef ik Yogalessen, Mindfulnesstrainingen, therapie/coaching en volg ik regelmatig stilteretraites in Nederland of India.

Deze keuzes zijn ontstaan na het doorlopen van de School voor Nieuwe Dans Ontwikkeling, door scholing in Raja Yoga en de ontdekking van Vipassana meditatie. Hierdoor en door het dagelijks leven in het algemeen, is de fascinatie gegroeid over de kracht van het NU en de bijzondere eigenschappen en samenwerking van lichaam en geest.

Leven in aandacht met alles wat zich aandient, het mooie en het moeilijke, is een rode draad in mijn leven en daardoor onlosmakend verbonden met mijn werk.
De beweegreden om trainingen, therapieën of meditaties te begeleiden, is een natuurlijk proces en gevolg van het inzicht, het plezier, de rust, de steun en daadkracht die ik door te leven in aandacht ervaren heb. Het is voor mij een vreugde en vanzelfsprekendheid om deze universele kennis te delen.

Mijn naam is Carla Prick (1962). Ik ben een geregistreerd psychotherapeut, geregistreerd gz-psycholoog en Registerpsycholoog NIP, en heb een aantal jaren als volontair therapeut gewerkt bij de Koninklijke Marine en daarna 10 jaar lang bij een angstpolikliniek in Amsterdam, waar ik mij onder andere cognitieve gedragstherapie heb eigen gemaakt.
Sinds 2000 heb ik mijn eigen praktijk in Houten.

Na mijn psychotherapie opleiding in de richting Cognitieve Gedragstherapie heb ik mij geschoold in Schematherapie en Mindfulness en in ISTD, een kortdurende psychodynamische therapie.

Er is de mogelijkheid tot deelname aan de pilot E-health of Online hulpverlenen waar ik aan deelneem. Deze vindt plaats binnen mijn beroepsvereniging. Als lid van het Expert team word ik in de gelegenheid gesteld om met verschillende zogenaamde platforms te werken. Voor u betekent dit dat we kunnen bespreken of een combinatie van face-to-face afspraken en thuis aan uw behandeling werken met E-health, het blended behandelen, voor u mogelijk en wenselijk is.

Als u zich aanmeldt zal ik samen met u bespreken wat er voor uw behandeling nodig en mogelijk is.
Als in gezamelijk overleg besloten wordt een behandeling te starten, wordt er een behandelplan opgesteld en zal ik u verder begeleiden met het werken aan de doelen die u heeft in het verminderen van uw klachten. Een blended vorm van behandelen behoort nu ook tot de mogelijkheden.

Er is de mogelijkheid om, op verwijzing van uw huisarts, een Mindfulness Based Cognitive Therapy te volgen. Ook kunt u een MBCT of MBSR training op eigen kosten volgen.

Voor wie

De mindfulness training is een effectieve methode voor mensen die willen leren omgaan met stress, negatieve of angstige gedachten en gevoelens, piekeren, pijn, slaapproblemen, vermoeidheid en burnoutklachten

Wat leer je tijdens de training

Mindfulness leert je de automatische piloot uit te zetten zodat je meer in het hier en nu leeft. Bewust en aandachtig leven maakt het leven interessanter, levendiger en plezieriger. De Mindfulness training reikt handvatten aan voor een grotere balans in je leven, ook bij moeilijke en stressvolle ervaringen.

Door middel van aandachttraining kan je de spiraal van automatische gedachten over jezelf, het piekeren of gevoelens van onrust en spanning doorbreken. Je leert aanweziger en voller in het leven van elk moment te staan. Om zo vanuit innerlijke vrijheid, rust en wijsheid bewuste keuzes te maken en doelgericht actie te ondernemen.

Onderdelen van de training zijn:

Begeleide aandachts/meditatie oefeningen, eenvoudige bewegingsoefeningen, oefeningen om het bewustzijn in het dagelijks leven te vergroten, oefeningen gericht op het anders omgaan met stress, pijn en vermoeidheid, uitleg over de samenhang van stress en negatief denken en uitwisselen van ervaringen in een groep.

Yoga Minds Amstelveen is located in the center of Amstelveen. The spot for Yoga Minded people in Amstelveen. A style for everybody. Young or old. Bendy or not. Everybody is welcome in our Yoga Shala in the center of Amstelveen. Our studio gives room to 30 students so there no need to make a reservation.

Mindfulness-meditatie brengt je bij jezelf, bij jouw gevoelens en wat er in je omgaat. Van daaruit kun je piekergedachten omzetten in helpende gedachten. Het wordt eenvoudiger om de keuzes te maken die bij je passen. Bovendien leer je beter omgaan met stressvolle situaties.

Mindfulness leert je gevoelens te accepteren, zowel positief als negatief, zonder te oordelen. Dit geeft rust en ruimte. Naast meditaties doen we onder meer ademhalingsoefeningen, aandachtstraining en visualisaties. De huiswerkopdrachten zorgen ervoor dat je mindfulness meeneemt in je alledaagse leven.

Zoeken

Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

dauw-gras.jpg

Mindfulness in de praktijk