Vanaf 1980 is Eline Snel (1954) werkzaam als zelfstandig therapeut en trainer. En vanaf 1990 ontwikkelde ze meditatie- en bewustwordingscursussen. Als gecertificeerd mindfulnesstrainer en compassietrainer geeft ze al jaren trainingen aan volwassenen, kinderen en jongeren. Eline is ‘categorie 1′-lid van de beroepsvereniging van mindfulnesstrainers VMBN.

Eline is oprichter en directeur van de Internationale Academie voor Mindful Teaching. Daar geeft ze de opleiding Mindfulness voor kinderen en jongeren in de methode “Aandacht werkt!” aan professionals in het onderwijs en geestelijke gezondheidszorg. De opleiding wordt gegeven in Nederland, België, Frankrijk, Spanje en Hong Kong. Ze werkt samen met haar dochter en een geweldig team van professionele en bevlogen opleiders. Ze is ook gastdocent aan het Radboud Universitair Medisch Centrum voor Mindfulness.

Eline Snel ontwikkelde vier handboeken voor verschillende leeftijdscategorieën, van 5 tot 19 jaar. deze handboeken voor trainers worden inmiddels op veel scholen gebruikt. Zowel in het basis- als in het voorgezet onderwijs, maar ook in GGZ-instellingen, revalidatiecentra en eigen praktijken. Inmiddels hebben meer dan 6000 kinderen de training “Aandacht werkt!” gevolgd.

Mindfulness is een manier om je geest te trainen. Je leert hoe je geest werkt, hoe gedachten, oordelen en emoties vaak de veroorzakers zijn van lichamelijke en geestelijke pijn, en hoe je daar door er je vriendelijke aandacht op te richten, verandering in kunt brengen. Je vergroot je lichaamsbewustzijn door middel van lichaamsgerichte oefeningen, meditatie en mindful yoga.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag. Daarnaast moet je rekening houden met een tijdsinvestering van 45 minuten per dag voor ‘huiswerk’.

Ervaring met yoga of meditatie is niet nodig.

Mindfulness betekent aandacht geven op een speciale manier: bewust, op het moment zelf en niet oordelend.

Deze manier van aandacht geven kan getraind worden door te oefenen. Door te trainen in onder andere meditatie, yoga en psycho educatie.

De mindfulness tainingen zijn ontwikkeld door Jon Kabat Zin. De trainingen waren in eerste instantie bedoeld voor mensen met chronische pijnklachten.

Gaandeweg werd duidelijk dat de training voor veel meer klachten een goede ondersteuning is.

Door gericht aandacht te geven aan wat er op het moment zelf speelt, leer je de mogelijkheid te ervaren uit de automatische piloot te stappen. De automatische piloot die ongemerkt allerlei gedachtenpatronen in stand houdt. Cirkels van soms negatieve gedachten die steeds maar weer terugkomen.

Moeheid, stress, burn out zetten deze cirkel nog harder aan en kunnen dan zelfs lijden tot een depressie.

Er onderscheiden zich twee trainingen:
- de mindfulness based stress reduction training
deze training is vooral bedoeld voor mensen met moeheids-, stress- en burnout klachten.

– de mindfulness based cognitieve therapie is bedoeld voor mensen die een aantal malen een depressie hebben gehad. De depressie moet al wat gestabiliseerd zijn. Deze training kan vergoed worden door de zorgverzekering. Controleer daarvoor uw polisvoorwaarden.

LichtverLicht geeft cursussen, workshops en lezingen
met betrekking tot bewustwordingsprocessen,
hoogsensitiviteit en mindfulness.

Ook begeleidt LichtverLicht kinderen, jongeren en volwassenen om zelfbewust en krachtig in het leven te staan. Door bewustwording en innerlijke groei je sensitiviteit ontwikkelen en/of ermee om te leren gaan.

Dit alles in een sfeer van respect, veiligheid, samen, intuïtie, lichtheid, speelsheid, creativiteit, afstemming en humor.

Yoga… iets voor jou?
Ontspanning – Beter in je vel – Een helderder bewustzijn – Meer energie – Een betere concentratie – Een beter geestelijk evenwicht – Gezondere organen – Sterkere spieren – Een beter, strakker figuur – Leniger en behendiger –

WayUp Yoga biedt yoga en mindfulness: twee gezonde en toegankelijke manieren voor meer rust in je hoofd en lijf. WayUp Yoga geeft lessen in een open en ontspannen atmosfeer -met nieuwsgierigheid en liefde- bezig zijn met ons lichaam en onze geest.

Mindfulness-meditatie brengt je bij jezelf, bij jouw gevoelens en wat er in je omgaat. Van daaruit kun je piekergedachten omzetten in helpende gedachten. Het wordt eenvoudiger om de keuzes te maken die bij je passen. Bovendien leer je beter omgaan met stressvolle situaties.

Mindfulness leert je gevoelens te accepteren, zowel positief als negatief, zonder te oordelen. Dit geeft rust en ruimte. Naast meditaties doen we onder meer ademhalingsoefeningen, aandachtstraining en visualisaties. De huiswerkopdrachten zorgen ervoor dat je mindfulness meeneemt in je alledaagse leven.

Stress, vriend of vijand?
Heb jij ooit stress?
Om op tijd op je werk te komen? Als je in de file staat? Je hebt een deadline te halen en er komt iets tussen? Je gaat op vakantie, hoe zit het met alle spullen, de tickets en je wil je hele huis schoon achterlaten? In de december maand, net op het nippertje bedenk je nog een leuk cadeautje voor de Sint of Kerst, maar wanneer kun je nog naar de winkel? Wat eten we met Kerst en wie komt er eten? Past dat leuke jurkje net niet meer? Wat gaan we doen met de kerstdagen?
Zomaar een opsomming.
Of toch niet? Misschien is het herkenbaar voor je en heb je nog wel wat aanvullingen.
Een bepaalde hoeveelheid stress hebben we nodig. Je hartslag en je adrenaline schiet automatisch omhoog om tot een prestatie te komen, maar daarna gaat je lichaam weer in de rust stand. Ontspanning. Of is dat moeilijk voor je?
Jouw lichaam geeft perfect aan hoe het met je is gesteld. Herken jij de signalen die jouw lichaam uitzendt? Wil je die (her) ontdekken en er wat aan gaan veranderen? Meld je aan voor de workshop: Stress, vriend of vijand?

Het is ook mogelijk om een workshop samen te stellen naar jouw wensen. Denk hierbij aan kennismaken met stress reductie (op de werkvloer), teambuilding, managers/teamleiders of yoga workshop. In overleg zijn vele combinaties mogelijk.

Naast loopbaanbegeleiding, training en coaching bestaat mijn dienstverlening ook uit Mindfulness trainingen. De komende periode ga ik een speciale vorm van de Mindfulness aanbieden in regio Rotterdam, namelijk gericht op zwangeren.

Mindfulness Training: Beter leren omgaan met stress
Dit is de klassieke MBSR-training. MBSR staat voor Mindfulness Based Stress Reduction. Tijdens deze training leer je om meer mindful in het leven te staan. Om met meer gerichte aandacht en een meer open en vriendelijke houding om te gaan met de dingen, zoals ze zijn. Iedereen bezit al het vermogen om bewust aanwezig te zijn. In de mindfulness training leer je om deze kwaliteit wakker te maken en verder te ontwikkelen. Tijdens de training maken we o.a. gebruik van meditatie & mindfulness-yoga. De training kan je helpen als je last ondervindt van chronische stress, slaapproblemen, angst, depressieve klachten & pijnklachten.

Het leven is een stroom van continu veranderende ervaringen en gebeurtenissen. Sommige daarvan verwelkomen we , andere hebben we liever niet. Deze cursus zal je helpen om je te verbinden met de eenvoud van het moment, met het hier en nu. Door deze verbinding leer je jezelf te openen voor een innerlijke ruimte, die verfrissend en helend is en die het mogelijk maakt om je leven te leven met meer evenwicht, gemak, vriendelijkheid en wijsheid.

In het beoefenen van mindfulness ontwikkel je aandacht en mildheid voor jezelf. Vanuit deze houding van liefdevolle vriendelijkheid ontstaat de benodigde moed om emotionele- en fysieke pijn toe te laten op het moment dat deze sensaties zich aan je voordoen. De Zelfcompassie vloeit hieruit voort en wordt vergezeld van de wens deze sensaties te willen verlichten. Het accent ligt op het openen van het hart voor wat zich aan je voordoet van moment tot moment.

Ben je van plan om meer in het hier en nu te leven, bewust in plaats van automatisch te handelen en beter voor jezelf te zorgen? Dan ben je bij Mind Balance op de juiste plek.

Het belangrijkste wat je daarvoor nodig hebt, is een persoonlijke en oprechte betrokkenheid. Maar ben je er wel van bewust: Mindfulness is geen “software-update: Bewustzijn 2.0”, die je zomaar even tussen twee afspraken door in je geest kunt uploaden. Mindfulness is een manier van leven. Zo’n duurzame, nieuwe “programmering” van je geest, vereist integratie in je dagelijks leven door regelmatige oefening, met een nieuwsgierige, open en onbevooroordeelde houding met betrekking tot wat het NU IS.

Deze manier van leven kan je leren het diepe verlangen dat spreekt uit het bekende Gebed van de Sereniteit, helemaal vanuit jezelf te laten komen.

item x17

Trainers

Well bee