Mindfulness aanbieders

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Nederland.

Aanbieders

Ik gebruik in mijn werk inzichten en werkwijzen vanuit de Cognitieve gedragstherapie, Lichaamsgerichte therapie, Mindfulness, MBCT (mindfulness based cognitive therapy), ACT (acceptance and commitment therapy), EMDR (eye movement desensitisation and reprocessing) en spirituele hulpverlening.

Door regelmatig nieuwe opleidingen te volgen en naar congressen te gaan, blijf ik zorg dragen voor mijn kwaliteit van hulpverlenen. Daarnaast neem ik deel aan vier intervisiegroepen.

Ik ben geinspireerd door het Boeddhisme, in het bijzonder door het Boeddhisme van Thich Nhat Hanh. Ik vind daarbij ondersteuning in een sangha van hulpverleners.

Praktijk Nuytinck richt zich op mensen die geestelijk uit balans zijn. Dat kan zich uiten in pijn, stress, vermoeidheid, neiging tot piekeren of perfectionisme. Deze onbalans kan ondervonden worden in een situatie waarin sprake is van een verlies dat zich op vele terreinen kan voordoen: op het gebied van zelfvertrouwen, werk, een geliefd persoon.

Tegenwoordig heeft iedereen wel een keer van Mindfulness gehoord. Het is een beetje een hype aan het worden. Maar wel een hype om te blijven, als je het mij vraagt. Omdat het écht iets met je doet. Het is geen opgeplakt plaatje dat je een tijdelijk trucje leert.
Mindfulness is een methode om met meer aandacht in het leven te staan en bewuste keuzes te maken in plaats van in de automatische piloot machteloos toe staan kijken hoe jouw leven zich aan je voltrekt. Ooit opgezet voor mensen met chronische pijn en stress, is Mindfulness nu een hele toegankelijke en, niet onbelangrijk, een hele werkzame methode gebleken voor mensen met en zonder klachten. En sinds ik er mee in aanraking ben gekomen, is het mijn missie geworden om mensen kennis te laten maken met Mindfulness. Omdat ik het iedereen gun wat meer rust, ook op de lange termijn, in zijn of haar leven te hebben.

Yoga Minds Amstelveen is located in the center of Amstelveen. The spot for Yoga Minded people in Amstelveen. A style for everybody. Young or old. Bendy or not. Everybody is welcome in our Yoga Shala in the center of Amstelveen. Our studio gives room to 30 students so there no need to make a reservation.

Het wereldwijd toegepaste stressreductie-programma, kortweg mindfulnesstraining genoemd, is uitgebreid onderzocht door internationale universiteiten. Het is een bewezen effectieve en mentale training, waarbij gebruik wordt gemaakt van een mooie mix van oosterse meditatietechnieken en westerse psychologie. Door je geest te trainen, leer je bewuster met je aandacht aanwezig te zijn in het hier en nu. Je zit hierdoor minder in de spinsels van je hoofd en leeft meer in het moment. Dit geeft meer kracht, rust en helderheid.

Zowel bij Yoga als Meditatie speelt het ontwikkelen van aandacht een belangrijke rol. De techniek van de Vipassana meditatie ontwikkelt mindfulness en deze wordt ook bij de yoga toegepast. Elke beweging of deze van binnenuit of buitenaf komt, kan door deze opmerkzaamheid ‘gezien’ en ervaren worden. Met aandacht bewegen en in de stilte van meditatie het hele spectrum aan ‘ fysieke en mentale’ beweging zien, brengt ruimte en inzicht. Onbevangen en met een milde houding gaan ‘ luisteren ‘ naar dat wat wat zich laat zien, is het uitgangspunt van de mindfulness yoga en meditatie.

Docent Aukje Rood

Als meditatiebegeleider en docent mindfulness yoga bied ik cursussen en trainingen voor particulieren en professionals in Breda en op diverse locaties en opleidingen in Nederland.

Het beoefenen van mindfulness maakt je los van de automatische gewoonte van voordurend afgeleid zijn door je gedachten: gedachten die gaan over wat is geweest of nog komt en niet over wat er in het moment zelf gebeurt.

De mindfulness trainingen van Momenttotmoment zijn gebaseerd op de Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR). Deze wordt ook wel ‘de achtweekse’ genoemd. Het is een programma met een vaste opbouw en vaste onderdelen. Het bestaat al dertig jaar én de effectiviteit, ook op de lange termijn, is wetenschappelijk bewezen. De mindfulness training van Momenttotmoment komt altijd maatwerk bij kijken. Op basis van de wensen en context ontwikkelen wij een op maat traject.

Wij helpen volwassenen bij het voorkomen en behandelen van psychische problemen en stoornissen. Iedereen krijgt te maken met tegenslagen in het leven. Vaak lukt het om dit zelf te verwerken maar soms heeft u daar hulp bij nodig. Dan kunt u terecht bij Mindfit. Samen met u werken wij aan een praktische oplossing zodat u weer grip op uw leven krijgt. Wij helpen u om uw psychische conditie te versterken, zodat u tegenslagen in het leven het hoofd kunt bieden.
Wij bieden verschillende vormen van hulp bij psychische problemen waar u direct wat aan heeft. U kunt dan denken aan een online behandeling, een groepsbehandeling of individuele gesprekken met een hulpverlener van Mindfit. Ook hebben wij een breed cursusaanbod, zoals Mindfulness, Voluit Leven of Loop je lichter. Onze oplossingsgerichte en positieve werkwijze en ambitie vormen altijd ons uitgangspunt.
- See more at: http://www.mindfit.nl/#sthash.YnDEFn8Z.dpuf

Mindfulness werkt door middel van direct ervaren. De essentie van mindfulness is om op een milde manier te kijken naar jezelf en de ander en verwachtingen los te laten. Verwachtingen brengen je van je plek naar het verleden of de toekomst. Dat is niet erg, en op veel momenten in het leven heel behulpzaam. In de beoefening van mindfulness wordt je aandacht naar het hier en nu gebracht. En kan je gaan ervaren wat er op dit moment te ervaren is, je leert hierdoor veel over jezelf. Door dit te leren waarderen en ook de pijnlijke ervaringen erbij te willen nemen in plaats van deze steeds weg te willen hebben/ af te dekken/ uit de weg te gaan, ontstaat er vriendelijkheid. Er ontstaat openheid, en rust en ruimte in jezelf. Door de mindfulness training kan je jezelf trainen om op een andere manier; opener, milder en vrijer in het leven te staan, met alles wat er is.

Mindfulness gaat niet over goed en fout, er wordt getraind om met mildheid, vriendelijkheid, compassie te kijken naar wat er is. En dat op een losse manier, waardoor je minder geïdentificeerd raakt van inhouden, of sneller herkent wanneer dit gebeurt. Mindfulness betekent oefenen en ook integreren van deze openheid en vrijheid in je leven.

Mindfulness of aandacht is moeilijk met woorden te beschrijven. Niet omdat het ingewikkeld is, maar juist omdat het zo eenvoudig en open is. Iedereen kent momenten van aandacht; bijvoorbeeld bij het luisteren naar muziek, of bij het zien van een prachtige zonsondergang. Je voelt je wakker, alle zintuigen zijn open. Je bent op je gemak, aanwezig in het nu, zonder te oordelen.

Hoe anders is dit als we onder stress staan of pijn hebben. Zorgen, ergernissen en angst laten ons dan dikwijls niet meer los, ze lijken een eigen leven te leiden. Je bent prikkelbaar en wilt weg van wat er is.

De beoefening van aandacht brengt ontspanning en helderheid. Je leert je patronen te herkennen. Er komt acceptatie en mildheid. Je wordt je meer bewust. Je ontdekt dat er meer is dan jouw zorgen of pijn. Deze manier van in het leven staan kun je trainen.

De mindfulness-training ofwel Mindfulness Based Stress Reduction afgekort MBSR, is in de jaren tachtig ontwikkeld door Jon Kabat-Zinn aan de Universiteits-kliniek van Massachusets. Hij introduceerde hiermee het trainen van aandacht als techniek, toegepast op de gestresste westerse mens. Deze training heeft zich in de loop van 30 jaar als een beproefde methode bewezen, die ook in Nederland in de laatste jaren op grote schaal toegepast wordt,

Ellis Moorman : Nadat ik in 2008 zelf met Mindfulness in aanraking kwam, heb ik ervaren dat het me in allerlei facetten van het leven veel brengt. Zowel als musicus, als opvoeder, onderzoeker, denker, doener, genieter etc.
Daarom ben ik, naast mijn werkzaamheden als uitvoerend en docerend cellist, de studie Mindfulness trainer aan de Hoge school van Utrecht gaan doen welke ik inmiddels met succes heb afgerond en al enkele jaren trainingen geef. Hierdoor ben ik gecertificeerd in de hoogste categorie, 1 trainer door de internationale beroeps vereniging VMBN.

Voor wie : voor ieder die wat last heeft van het leven af en toe, die vindt dat de tijd wel erg hard gaat, die vergat wat hij/zij ook alweer ging halen staand boven aan de trap, die spijtig terug kijkt op het afgeraffelde moment met je kind/dierbare? Die wat te veel moet van zichzelf.

Zoeken