Meditatie

Meditatie is een techniek die bedoeld is om een verhoogde staat van bewustzijn en gerichte aandacht te stimuleren. Mediteren kan je helpen om te ontspannen, af te stemmen op je innerlijke rust en het helder krijgen van je geest.

Meditatie

Veel mensen zijn geinteresseerd in meditatie en mindfulness, maar weten vaak niet of het wel van voor hen is. Het lijkt soms ook zo lastig om er mee te beginnen! Ik je verzekeren dat iedereen kan mediteren en dat je geen speciale vaardigheden nodig om dit te kunnen doen.

Het idee achter mediteren is niet zo dat we op zoek naar "perfecte meditaties" zoals een topsporter, maar dat we werken aan de ontwikkeling van onze geest. Meditatie helpt om je bewust te worden van je gewoonten en helpt je om er goed mee om te gaan zodat ze minder prominent in je leven aanwezig zijn.

Wat gebeurt er met je lichaam als je mediteert

Wanneer je mediteert vertraag je heel geleidelijk je hartstlag en je ademhaling. De bloeddruk wordt normaal en de functie van je immuunsysteem verbeterd. Meditatie verminderd ook de hoeveelheid cortisol in je bijnieren, een van de belangrijkste hormonen die verantwoordelijk is voor...

Waarom Mediteren?

Heb je je ooit afgevraagd waarom je zou mediteren? In dit artikel gaan we in op de voordelen van meditatie en bekijken we enkele praktisch, down to earth manieren waarmee je de kwaliteit van je leven kunt verbeteren. 

Je geest is continu aan het werk. Niet alleen op je werk maar overal. Elke...

Waarom mediteer je

Meditatie is vaak gericht op zelfregulering van de geest. Meditatie wordt vaak gebruikt om de geest leeg te maken en het verlichten van gezondheidsproblemen, zoals hoge bloeddruk, depressie en angst.

Meditatie kan gebruikt worden om een emotionele toestand te analyseren. Denk aan woede of...

Spanningsvelden en Meditatie

Het doel van deze meditatie is om je bewustzijn van ongemakken in je lichaam te verplaatsen. Je doet dit door je aandacht te vestigen op deze delen van spanning en ongemak en zachtjes te ademen.

Ga zitten op een rechte stoel. Neem een rechte houding aan maar blijf ontspannen zitten. Je benen...

Mediteren voor beginners

Het grote misverstand rond meditatie is geloven dat je totale innerlijke stilte zult ervaren als je mediteert. De aanwezigheid van je eigen gedachten belemmert je echter om daar in te slagen. Als beginner hoef je niet direct te streven naar een totale mentale stilte. 

Als je begint met...

Meditatie

Het woord meditatie draagt verschillende betekenissen in verschillende contexten. Meditatie wordt al beoefend sinds de oudheid en als onderdeel in tal van religieuze tradities en overtuigingen.

De term meditatie verwijst naar een breed scala van praktijken. Het draait allemaal om technieken die...

Leren mediteren

Leren mediteren is een van de meest fantastische geschenken die je jezelf kunt geven. 

In dit artikel leggen we uit hoe je kunt mediteren met behulp van traditionele eenvoudige meditatietechnieken. Deze technieken geven je de mogelijkheid om te ontspannen. Overal, altijd en op ieder gewenst...

Is meditatie wat voor mij?

Veel mensen zijn geinteresseerd in meditatie en mindfulness, maar weten vaak niet of het wel van voor hen is. Het lijkt soms ook zo lastig om er mee te beginnen! Ik hoor ook veel opmerkingen zoals: "Oh, ik kan nooit mediteren; Ik ben te snel afgeleid".

Ik wil je verzekeren dat iedereen kan...

"You can't stop the waves, but you can learn to surf"

Kabat-Zinn 2004