Mindfulness op het werk

Hoe zweverig mindfulness voor sommige mensen ook mag klinken, midnfulness heeft wel degelijk een positieve invloed op het bedrijfsleven.

Richard Davidson

Richard Davidson deed onderzoek naar de effecten van meditatie en mindfulness bij bedrijven. De voordelen van meditatie bleken enorm te zijn.

In de studie van Richard Davidson aan de Universiteit van Wisconsin werd er gekeken naar wat er gebeurde met arbeiders in een hoogtechnologisch bedrijf, wanneer zij begonnen met mediteren. Dit moesten ze gedurende acht weken volhouden. Een van de belangrijkste bevindingen uit dit onderzoek was dat er door de meditatie een verandering in de hersenen plaatvond.

De hersenactiviteit geassocieerd met negatieve emoties verminderde en de hersenactiviteit geassocieerd met gevoelens van welzijn en geluk verhoogde juist. Ook bleek dat de deelnemers een verbeterde immuunrespons hadden na afloop van het onderzoek.

Belangrijk hierbij is om te weten dat de deelnemers aan dit onderzoek, geen bijzonderheden hadden. Het waren gewone mensen, met gewone banen en een gewoon leven.

Deze categorie bevat geen artikelen. Indien subcategorieƫn getoond worden op deze pagina kunnen deze artikelen bevatten.

"You can't stop the waves, but you can learn to surf"

Kabat-Zinn 2004