Mindfulness Heerlen

Displaying items by tag: Heerlen

Een druk en hectisch bestaan is anno nu voor velen aan de orde van de dag. We zijn met tig dingen tegelijk bezig, hebben weinig tijd om te ontspannen en krijgen zo soms het gevoel geleefd te worden in plaats van zelf aan het roer te staan. Voor wie beter wil leren omgaan met spanningen en onrust, lichamelijke klachten, pijn en emoties die je kunnen overspoelen is mindfulness een goede methode om meer controle te krijgen. De training leert je je beter te concentreren en meer ontspannen en evenwichtig in het leven te staan.

Tijdens de training leer je om bij je dagelijkse activiteiten telkens aanwezig te zijn in het moment. Mindfulness helpt je denkpatronen te herkennen en zo op een effectieve manier om te gaan met stress, vermoeidheid, lichamelijke klachten en pijn. Tijdens de training leer je hoe je geest werkt: hoe emoties, oordelen en gedachten vaak de oorzaak zijn van geestelijke en lichamelijke pijn. In plaats van weerstand op te bouwen leert mindfulness je juist om naar deze thema’s toe te bewegen, met je aandacht in het hier en nu aanwezig te zijn op het moment dat iets zich aandient.

Additional Info

  • Categorie Mindfulness, Meditatie
  • Provincie Limburg
  • Adres Ridderweg 48 6418 PJ, Heerlen 06 - 50221650
Published in Aanbieders

Zoeken

Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

groen-blad.jpg