Mindfulness Haarlem

Displaying items by tag: Haarlem

Art of Living, opgericht in 1981 door Sri Sri Ravi Shankar, is een educatieve, humanitaire NGO zonder winstoogmerk, die zich bezighoudt met stress-management en serviceprojecten. De organisatie is actief in 151 landen.

Additional Info

 • Categorie Meditatie, Yoga
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Diakenhuisweg 29 2033 AP Haarlem 06 - 15113321
Published in Aanbieders

Studio 5 biedt Hatha Yoga lessen; een goede manier om bewust en gezond in het leven te staan. Om rust en balans in je dagelijkse leven te brengen. Je spieren op een verantwoorde manier te gebruiken en daardoor soepeler en sterker te worden. Hatha yoga is geschikt voor zowel jong als oud. De lessen bevatten oefeningen volgens de Critical Alignment methode. Ben je op zoek naar een verantwoorde zwangerschapsbegeleiding? Dat kan via zwangerschapsyoga. Hierin krijg je wekelijks lichamelijke-, adem- en ontspanningsoefeningen, die een belangrijk onderdeel vormen. Daarnaast krijg je de informatie die je nodig hebt tijdens de bevalling. Mindfulnesscursus voor zwangeren is een heel geschikte manier om bewust je zwangerschap te beleven en je voor te bereiden op je bevalling. Je hebt hier ook na de bevalling veel baat bij. Deze training is een volledige voorbereiding op je bevalling. Ik begeleid al vele jaren zwangeren, voor mij een heel bijzondere doelgroep. Na de bevalling sta je open om het contact tussen jou en je kindje te versterken of een leuke en ontspannende activiteit samen te doen. Babymassage leent zich hier uitstekend voor. Studio 5 biedt Mindfulnesstrainingen en verdiepende stilte-ochtenden. Niet voor niets is mindfulness de laatste jaren in opkomst; het geeft je de mogelijkheid om met de stress, die je in je dagelijks leven ervaart, om te gaan. Een uitstekende manier om bewust te leven. Vele cursisten hebben al baat gehad bij het volgen van deze cursus.

Additional Info

 • Categorie Mindfulness, Yoga
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Hagestraat 5 2011 CT Haarlem 06-18088270
Published in Aanbieders

Praktijk voor Psychotherapie Titia Schram is een kleinschalige eenmanspraktijk in het centrum van Haarlem.

De problemen waarmee u terecht kunt in deze praktijk zijn divers. Ze kunnen meer persoonlijk van aard zijn of betrekking hebben op gebeurtenissen in het gezin, werk, school of relatie met vrienden of partner.
Op deze site vindt u meer informatie om te kunnen beoordelen of u bij mijn praktijk op het juiste adres bent. Wanneer u met vragen of twijfels blijft zitten, kunt u bellen of een mail sturen.

Additional Info

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Wilhelminastraat 61 2011 VL Haarlem 06 - 24870233
Published in Aanbieders

Het alledaagse bestaan is in deze tijd voor veel mensen meer dan uitdagend en kan een hoop stress en allerlei stress-gerelateerde klachten met zich mee brengen. De mindfulness training is voor tal van deze klachten effectief gebleken. Hier vind je twee mooie documentaires over dit thema: 'Echte mannen huilen niet' en 'Mindfulness mainstream'.
Maar ook als je nu klachtenvrij bent, kan mindfulness meer balans in je leven brengen en de kwaliteit ervan ten goede komen. Liever geen training? Informeer naar de mogelijkheden voor individuele mindfulness begeleiding.

Additional Info

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Schoolenaerlaan 18 2034 KA Haarlem 06 - 44168880
Published in Aanbieders

Wat heb je aan Mindfulnesstraining?
Deelnemers aan de trainingen, waaronder nu ook een toenemend aantal mensen die niet direct met klachten kampen, melden dat ze meer inzicht en stabiliteit ontwikkelen in het omgaan met de altijd weer terugkerende ups en downs van het dagelijks leven. Nu de resultaten van deze training goed zijn en er steeds meer toepassingsgebieden blijken te zijn, is er grote belangstelling voor. De toepassingsgebieden blijken zowel binnen als buiten de gezondheidszorg te liggen. MBSR heeft nog een “zusje” MBCT, Mindfulness Based Cognitieve Therapie. MBCT blijkt o.a. succesvol bij het voorkomen van terugval bij depressie, bij angstproblemen en bij eetstoornissen.

Additional Info

 • Categorie Mindfulness
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Stuyvesantplein 4 2023KT Haarlem 023 -5263467 06 - 14251624
Published in Aanbieders

Het Mindfulness Centrum Kennemerland is een samenwerkingsverband in Haarlem tussen Maria van Balen, Kiki Nelissen-Kleipool en Titia Schram, 3 ervaren trainers. Sinds 2008 bieden we vanuit het MCK mindfulness trainingen voor mensen uit Haarlem, Kennemerland en omstreken. wij organiseren zeker 2-3 keer per jaar enkele basistrainingen Mindfulness. Voor mensen die de basistraining hebben gevolgd hebben we een divers aanbod na de training, zoals deelname aan stiltebijeenkomsten en -weekenden, Compassie training, meditatiebijeenkomsten en workshops of korte trainingen met een specifiek onderwerp (bij voorbeeld Mindfulness in communicatie). Ook willen we vanuit ons samenwerkingverband bekendheid en acceptatie van mindfulness in de samenleving bevorderen.

Additional Info

 • Categorie Mindfulness, Meditatie
 • Provincie Noord Holland
 • Adres Wilhelminapark 28 2012 KC Haarlem
Published in Aanbieders

Zoeken

Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

boek.jpg

Mindfulness in de praktijk