Via mijn cursussen wil ik bereiken dat mensen innerlijke rust vinden en leren dit vast te houden in het dagelijkse leven. Ook wil ik hen zieleliefde laten ervaren en wil ik mijn kennis op het gebied van het spirituele doorgeven. In mijn Reiki-cursussen leer ik mensen werken met energie. Ik hoop er door mijn werk aan bij te dragen dat liefde en vrede zich als een olievlek over de mensheid verspreiden.

Mindfulness vermindert stressklachten en brengt rust en ontspanning in je leven. Het is een combinatie van westerse psychologie over stress en oosterse meditatietechnieken.
Mindfulness geeft inzicht in jezelf, zodat je weet wát je zou kunnen veranderen om beter met stresssituaties om te gaan.
Het beoefenen van mindfulness geeft inzicht in wat stress doet met je lichaam. Dat helpt je je (fysieke) grenzen te verkennen en ermee om te gaan. Mindfulness wijst je de weg naar rust en kalmte, ook in moeilijke tijden. Het is inmiddels overtuigend wetenschappelijk bewezen dat mindfulnesstraining wèrkt. Een training mindfulness is bijzonder helpend bij fysieke pijn, verdriet, moeheid, piekeren, een gevoel van tekortschieten, gedeprimeerdheid, enz.

Wilt u minder geleefd worden door uw gedachten? Wilt u meer rust ervaren? Wilt u uw talenten beter benutten?
Of zoekt u specifiek naar ondersteuning in het leven met een ziekte?

Kies voor bewezen effectieve trainingen, waaronder de MBSR (Mindfulness Based Stress Reduction) en Aandachtig Communiceren.

U kunt trainingen bij mij volgen in Nederland, Zuid-Spanje en via Skype.

Met behulp van Mindfulness leert u heel concreet

omgaan met spanning en pijn
stress onrust en lastige gevoelens hanteren.
piekeren doorbreken
rust creëren en voor uzelf zorgen
bewuster leven
aandacht geven aan uzelf
meer grip krijgen op uw gedachten en gevoelens
Breng Mindfulness in uw leven en ervaar meer ontspanning, plezier en rust.

Terwijl je het ontbijt maakt gaat de telefoon, je eet zonder werkelijk iets te proeven, holt de deur uit, vergeet de kat eten te geven en hebt al hoofdpijn voordat je op je werk bent aangekomen...en dan moet de dag nog beginnen....
Misschien wil jij rust ervaren, ook al is je leven druk?

Mindfulness is een krachtige methode om minder in het hoofd en meer in het moment te zijn, zonder aan de werkelijkheid van alle dag te hoeven ontsnappen.

Betrap je jezelf er wel eens op dat je uitgebreid stilstaat bij je verleden? Of dat je alsmaar aan ideeën voor de toekomst denkt? Zo vergeet je als het ware te leven in het nu. De wereld trekt razendsnel aan je voorbij.

Mindfulness is vooral een training die je leert om bewuster, met meer aandacht in het leven te staan. Meer in het hier en nu te leven in plaats van in het verleden of in de toekomst. Vaak leef je het leven bijna ‘op de automatische piloot’.

Studio 5 biedt Hatha Yoga lessen; een goede manier om bewust en gezond in het leven te staan. Om rust en balans in je dagelijkse leven te brengen. Je spieren op een verantwoorde manier te gebruiken en daardoor soepeler en sterker te worden. Hatha yoga is geschikt voor zowel jong als oud. De lessen bevatten oefeningen volgens de Critical Alignment methode. Ben je op zoek naar een verantwoorde zwangerschapsbegeleiding? Dat kan via zwangerschapsyoga. Hierin krijg je wekelijks lichamelijke-, adem- en ontspanningsoefeningen, die een belangrijk onderdeel vormen. Daarnaast krijg je de informatie die je nodig hebt tijdens de bevalling. Mindfulnesscursus voor zwangeren is een heel geschikte manier om bewust je zwangerschap te beleven en je voor te bereiden op je bevalling. Je hebt hier ook na de bevalling veel baat bij. Deze training is een volledige voorbereiding op je bevalling. Ik begeleid al vele jaren zwangeren, voor mij een heel bijzondere doelgroep. Na de bevalling sta je open om het contact tussen jou en je kindje te versterken of een leuke en ontspannende activiteit samen te doen. Babymassage leent zich hier uitstekend voor. Studio 5 biedt Mindfulnesstrainingen en verdiepende stilte-ochtenden. Niet voor niets is mindfulness de laatste jaren in opkomst; het geeft je de mogelijkheid om met de stress, die je in je dagelijks leven ervaart, om te gaan. Een uitstekende manier om bewust te leven. Vele cursisten hebben al baat gehad bij het volgen van deze cursus.

De originele mindfulnesstraining (MBSR/MBCT) is geschikt voor iedereen die bewuster wil leren omgaan met (werk)stress, of minder geleefd wil worden door gezondheidsklachten, en iedereen die zich actief wil inzetten voor eigen gezondheid en welzijn.
In het bijzonder wanneer u:
beter wilt leren omgaan met spanning, pijn, angst en/of paniek
minder met gedachten bezig wilt zijn (piekeren)
zich in een druk leven staande wilt houden
sneller uw energie wilt regenereren

Er is inmiddels veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effectiviteit. Aangetoond is dat zeer uiteenlopende lichamelijke en psychische klachten sterk afnemen en deelnemers zich beter kunnen ontspannen en flexibeler en creatiever om kunnen gaan met allerlei vormen van stress.
Deelnemers ervaren een toename in energie en vitaliteit, en in het algemeen een grotere kwaliteit van leven. De training is effectief gebleken bij: (werk)stress en burn-out, angst en paniek, piekeren, chronische pijn en emotionele gevolgen van ernstige ziekte, stress- en spanning-gerelateerde klachten zoals hoge bloeddruk, psoriasis, hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid en hyperventilatie.

Mindfulness is een methode die u leert om beter om te gaan met stress en stressvolle situaties. Een training van 8 weken begeleidt door een erkende trainer. Een training waarbij u uw bronnen van heling, van mens zijn, op een meditatieve en vriendelijke wijze gaat herontdekken en aanspreken.

Meer genieten, meer innerlijke rust, meer innerlijke vrijheid. De ingrediënten welke bepalend zijn voor de kwaliteit van ons leven.

U bent van harte welkom op een van de trainingen of workshops.

De telefoon gaat; je hebt hem al opgenomen voordat je er erg in hebt. Je voert een klusje uit, je fietst door de stad of je drinkt een kop koffie. Allemaal dagelijkse bezigheden die je vaak uitvoert zonder er al teveel aandacht aan te schenken.

Mindfulness leert je om je steeds bewust te zijn van wat er concreet speelt in het huidige moment. Dit heeft veel positieve effecten op je dagelijkse leven. Aanwezig zijn maakt het mogelijk om ook in stressvolle situaties vanuit rust en helderheid te handelen en bewuste(re) keuzes te maken. Er komt meer ruimte voor het genieten van kleine dingen in het leven, meer plezier en meer energie.

Vaak zijn we de hele dag dingen aan het doen, zonder dat we veel aandacht hebben voor onze eigen ervaringen. Maar het leven is rijker als we het werkelijk tot ons door laten dringen. Lastig soms, vooral als er dingen spelen die we liever zouden vermijden, zoals ziekte, stress of angst. Omstandigheden die het moeilijker maken om open en aanwezig te blijven. Dat kan een reden zijn om de mindfulnesstraining te gaan doen, maar ook veel mensen doen de training zonder een dergelijke aanleiding. Op zoek naar verdieping misschien, of naar rust.

Mindfulness is te leren; niet door erover te lezen of te praten, maar door te oefenen. Het bijzondere van de mindfulnesstraining is dat we daarin oefenen op een manier die niets te maken heeft met je best doen of proberen iets te veranderen. Dan leren we niet alleen te zorgen voor later, maar ook voor nu.

Uit een groeiende stapel wetenschappelijk onderzoek blijkt dat de mindfulnesstraining, naast een rijker leven, vaak als bonus nog allerlei positieve effecten op de gezondheid heeft.

Hoe mooi zou het zijn om met een neutrale en frisse blik te kunnen kijken naar wat er in je omgaat en zo meer rust, helderheid en focus te ervaren? Hiermee kun je dan beter presteren en de concrete resultaten halen in je persoonlijke leven en carrière die je verdient. Lees hier meer over wat de mindfulness training jou kan opleveren.
Voor mij persoonlijk heeft mindfulness een absolute en positieve verandering in mijn werk- en priveleven gebracht.

Door het toevoegen van mindfulness heb ik meer balans en kan ik beter omgaan met lastige (werk)situaties. Dit is ook de reden dat ik met EmbraceMindfulness ben begonnen: ik wil graag mijn ervaring, positiviteit en enthousiasme over mindfulness met jou delen via trainingen, introductie- en inspiratiesessies.

Gun jezelf een mindfulness training, je leven wordt er leuker van!

Zoeken

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

eilanden.jpg

Tips