Aanbieders Mindfulness in Nederland

Overzicht van Meditatie & Mindfulness aanbieders in Nederland.

Mindfulness vermindert stressklachten en brengt rust en ontspanning in je leven. Het is een combinatie van westerse psychologie over stress en oosterse meditatietechnieken.
Mindfulness geeft inzicht in jezelf, zodat je weet wát je zou kunnen veranderen om beter met stresssituaties om te gaan.
Het beoefenen van mindfulness geeft inzicht in wat stress doet met je lichaam. Dat helpt je je (fysieke) grenzen te verkennen en ermee om te gaan. Mindfulness wijst je de weg naar rust en kalmte, ook in moeilijke tijden. Het is inmiddels overtuigend wetenschappelijk bewezen dat mindfulnesstraining wèrkt. Een training mindfulness is bijzonder helpend bij fysieke pijn, verdriet, moeheid, piekeren, een gevoel van tekortschieten, gedeprimeerdheid, enz.

Vol trots heten wij je van harte welkom in onze yogastudio “Yoga Swings 4 you”. Gelegen op een prachtige locatie, midden in het dorp van Katwijk maar toch heel rustig.
Stap eens binnen voor informatie of een proefles en ontdek dat jij je al snel thuis zult voelen in onze sfeervolle studio. Persoonlijk contact met mensen vinden wij heel belangrijk. Daarom werken wij met kleine groepen zodat een ieder de aandacht krijgt die hij of zij nodig heeft. Yoga is goed voor iedereen!
Yoga beïnvloedt en verbetert de gezondheid, zowel lichamelijk als mentaal. Wie is in deze drukke tijd nu niet op zoek naar meer balans en innerlijke rust? Yoga is geschikt voor alle mensen, ongeacht leeftijd, iedereen kan meedoen op zijn/haar eigen manier en tempo. Ervaar de vele voordelen en je vraagt je af waarom je er niet eerder mee begonnen bent. Yoga Katwijk? Yoga Swings 4 You!

Laat ik mij voorstellen, mijn naam is Elly Gorkink. De grootste spiegels die ik in mijn leven heb gekregen zijn mijn kinderen. Van daaruit ben ik op zoek gegaan naar mijzelf. Dit resulteerde in verschillende trainingen en opleidingen. Mijn mooiste opleiding is het leven zelf. Elke keer vind ik weer puzzelstukjes die passen in mijn levenspuzzel. Soms zijn er heuvels en bergen waar ik over heen ga. Mijn laatste hobbel was groot. Ik heb geleerd in die tijd om met aandacht erbij te blijven, te door voelen en doorleven wat eraan de oppervlakte kwam boven drijven. Hierdoor heb ik de rijkdom van de stilte weer leren ervaren en antwoorden gevonden die in ieder van ons aanwezig zijn. Als je durft stil te worden en stil te staan. Het steeds weer op nieuw beginnen met een open en nieuwsgierige blik, past bij mijn leven van nu, kijken en me verwonderen over dat ene moment van aandacht. Genieten van de vrijheid en ruimte die er is om alle ervaringen te verwelkomen. Dat is voor mij mindfull leven.

Mijn passie ligt in het begeleiden van mensen in hun bewustwordingsprocessen. Het een stukje meelopen en meekijken op iemands levenspad ervaar ik als een geschenk. Ondersteuning bieden om weer de schoonheid te vinden en de wijsheid die elke mens in zich draagt. Jezelf leren te omarmen met alles wat je bent, JIJ dat ene unieke mens. Het moment van zijn. IK BEN.

Op zoek naar innerlijke rust en meer balans in mijn leven, nam ik jaren geleden het besluit om meditatielessen te gaan volgen. De eenvoud en grootsheid die samenkomen bij het ontmoeten van de stilte in het hart... Die beleving van de eerste paar lessen was zo bijzonder, dat ik al snel dagelijks de tijd nam om te mediteren. Het richten van mijn aandacht naar binnen, om te onderzoeken wat daar is en het contact maken met de innerlijke stilte en liefde brachten me bij een dieper verlangen…. de wens naar waarheid in het leven.

Onrust en stress lijken voor ons een onontkoombaar onderdeel van het dagelijks leven uit te maken.
We zijn er zo aan gewend om onder druk te leven, dat we dit meestal pas opmerken als het 'te laat' is en zich (pijn)klachten voordoen.
Angsten en zorgen voor de toekomst en piekeren over wat er in het verleden gebeurd is, kunnen ons voortdurend bezig houden.
Zelfs als we ons bewust willen gaan ontspannen lijkt het alsof een innerlijke onrust ons daarvan afhoudt.
Deze onrust kan samenhangen met verschillende factoren zoals een overvol leven, problemen op het werk of in de privé sfeer, pijn, ziekte, rouw, eenzaamheid, leegte.

De aandachtstraining waartoe ik gelegenheid geef wil een ondersteuning zijn van jouw eigen weg om rust en stilte, vrede, liefde - of welke naam jij er ook voor jezelf aan geeft - (weer) de grond te laten zijn van je dagelijkse leven.
Het is een rustpunt: een avond thuis komen bij jezelf.
Thuis komen in een diepgelegen gebied van ontspanning, kalmte en inzicht, een gebied waarvan je voordien het bestaan misschien alleen maar vaag vermoedde, een gebied dat een bron van energie is voor zelfkennis, heling en je verbonden voelen.

Veel mensen die mediteren ervaren dat hun lichamelijke en geestelijke welzijn erop vooruitgaan. Door een moment uit de drukte van alledag te stappen, helemaal stil te worden kalmeert je gedachtestroom. Spanning, angsten en zorgen verminderen. Je geest komt tot rust waardoor de balans tussen lichaam, geest en emoties zich herstelt.

Door te mediteren handel je efficiënter en effectiever, waardoor je de dagelijkse problemen op een heldere en kalmere manier benadert. In plaats van verwarring ontstaat helder bewustzijn, een gevoel van zijn in plaats van doen, een gevoel van rust in plaats van gejaagdheid. Je ervaart meer keuze vrijheid: van een automatische reactie naar een meer bewust respons.

Door het ontwikkelen van kalmte, aandacht en inzicht wordt je gevoeliger voor je negatieve gedachtepatronen zoals woede, irritatie, jaloezie, trots enzovoort. Het is niet zo dat bijvoorbeeld woede in zichzelf slecht is of dat je je moet schamen wanneer je jaloers bent. Het gaat erom dat je leert ervaren hoe zo'n gemoedstoestand enkel zorgt voor ongemak en verdriet. Mediteren betekent een positieve visie ontwikkelen, constructief en praktisch voor jezelf en in de omgang met anderen.

Mindfulness: betekent met nieuwsgierige milde aandacht waarnemen wat er hier en nu gebeurt.

De Mindfulnesstraining is gericht op het bewust worden van de eigen gedachten- en reactiepatronen in het dagelijkse leven of in situaties van teveel stress.
Je leert onderzoeken hoe je pijn of andere lichamelijke klachten ervaart en ontdekt dat je hierop anders kunt reageren dan je gewend bent.

Mindfulnesstraining is geschikt voor iedereen die anders om wil leren gaan met stress, ziekte of pijn. Voor iedereen die ondersteuning zoekt in het leven met gezondheidsklachten, en die daar zelf de regie over wil hebben. Het kan dan gaan om slaapproblemen, hoofdpijn, spanningen, vermoeidheid, pijn, angst en somberheid, chronische ziekten. Daarnaast komen ook mensen naar de training die op zoek zijn naar meer rust of harmonie in hun bestaan.

Als u overweegt mee te doen de kunt u in een vrijblijvend voorgesprek meer informatie over de training krijgen, vragen stellen en kennismaken met de trainer. Gezamenlijk wordt dan bekeken of de training geschikt voor u is.

Яzijn, een jong bedrijf met veel ervaring. Wij verzorgen trainingen binnen het bedrijfsleven, maar ook daarbuiten (Mindfulness). Je kunt zelf bij ons terecht voor (individuele) coaching, maar ook bedrijven kunnen bij ons terecht voor coaching van medewerkers of teams. Daarnaast organiseren we workshops o.a. Mindfulness, Ontspanning en Actieve Meditaties en voor mensen die meer willen: retraites (Mindfulness-Intensive).

Ons uitgangspunt is: optimaal functioneren, binnen en buiten het werk. In overleg zorgen wij ervoor dat een training, workshop of coaching naadloos aansluit op de wensen en behoeften van individu, bedrijf of instelling.

Het hele individu bestaat uit verschillende delen: gedachtes, gevoelens, gedrag, dromen, herinneringen, fysiologie. Deze delen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Willen we iemand begrijpen dan zullen we moeten kijken naar de hele persoon, niet de afzonderlijke delen. Omdat mensen altijd onderdeel vormen van een groter geheel, wordt menselijk gedrag onderzocht en begrepen binnen de sociale relaties die zij onderhouden met andere mensen. Ik wil graag samen met u onderzoeken wat dat voor u betekent, waardoor u bent wie u bent en doet wat u doet.

In de academische setting bij de Radboud Universiteit te Nijmegen heb ik tijdens de 2-jarige Mindfulnesstrainers opleiding geleerd om Oosterse en Westerse kennis op een liefdevolle, competente, deskundige en kritische wijze, met een Mindfull attitude, over te dragen.

Welkom bij de praktijk voor Eclectische Psychotherapie.

Praktijk Elisabeth Kools voor Mindfulness trainingen; Preventie, diagnostiek en Coaching bij Stress en Burnout;
Gesprekspartner voor leidinggevenden en Psychologische consulten.

Mindfulness is een manier om je geest te trainen. Je leert hoe je geest werkt, hoe gedachten, oordelen en emoties vaak de veroorzakers zijn van lichamelijke en geestelijke pijn, en hoe je daar door er je vriendelijke aandacht op te richten, verandering in kunt brengen. Je vergroot je lichaamsbewustzijn door middel van lichaamsgerichte oefeningen, meditatie en mindful yoga.

De training bestaat uit 8 bijeenkomsten van 2,5 uur en een stiltedag. Daarnaast moet je rekening houden met een tijdsinvestering van 45 minuten per dag voor ‘huiswerk’.

Ervaring met yoga of meditatie is niet nodig.

Zoeken