Wij helpen volwassenen bij het voorkomen en behandelen van psychische problemen en stoornissen. Iedereen krijgt te maken met tegenslagen in het leven. Vaak lukt het om dit zelf te verwerken maar soms heeft u daar hulp bij nodig. Dan kunt u terecht bij Mindfit. Samen met u werken wij aan een praktische oplossing zodat u weer grip op uw leven krijgt. Wij helpen u om uw psychische conditie te versterken, zodat u tegenslagen in het leven het hoofd kunt bieden.
Wij bieden verschillende vormen van hulp bij psychische problemen waar u direct wat aan heeft. U kunt dan denken aan een online behandeling, een groepsbehandeling of individuele gesprekken met een hulpverlener van Mindfit. Ook hebben wij een breed cursusaanbod, zoals Mindfulness, Voluit Leven of Loop je lichter. Onze oplossingsgerichte en positieve werkwijze en ambitie vormen altijd ons uitgangspunt.
- See more at: http://www.mindfit.nl/#sthash.YnDEFn8Z.dpuf

Mindfulness, Yoga, Meditatie en Hartbalans
Voor mensen die meer rust en ontspanning zoeken, zich soepeler en vitaler willen voelen en beter willen leren ademen.
Wij geven al meer dan 25 jaar vanuit ons hart en met veel plezier professioneel les in: Hatha Yoga, Mindfulness, Meditatie en Hartbalans. Ook bieden wij Mindfulness trainingen voor bedrijven, scholen en instellingen. We zorgen voor een ontspannen, rustige sfeer en geven met persoonlijke aandacht les.

Meer en meer mensen maken zich mindfulness eigen om zich minder belast te voelen in moeilijke situaties, minder stress te ervaren, meer aanwezig te zijn in het moment en eenvoudigweg te genieten van wat er is. Mindfulness is een aandachtstraining. Het is een training die werkelijk kan helpen bij o.a. stress, angst, onrust, pijn en somberheid.

In plaats van te piekeren of te dromen over het verleden of de toekomst ben je werkelijk hier en nu aanwezig. Dit is een vaardigheid die je kunt leren door te oefenen. Door vaker je aandacht te sturen, kun je je beter concentreren, ontspan je je gemakkelijker en wordt je geest rustiger.

Waarom kies je voor Mindfulness Amsterdam?
Gespecialiseerd in kleine groepen waardoor er meer persoonlijke aandacht is.
De trainer, Justin Cooper, is professioneel en persoonlijk, ervaren en betrokken.
De nadruk ligt op het ervaren en doorleven van mindfulness.

Ik combineert een Europese registratie in Psychotherapie en een wetenschappelijke achtergrond (Psychologie en Sociologie) met meer dan 20 jaar luisteren, leren en leven. Hieruit heb ik een integratieve werkwijze en visie ontwikkeld.

Jezelf leren kennen, uiten en vertrouwen is de sleutel om persoonlijk en professioneel tot bloei te komen. Je instincten, emoties, gevoelens, gedachten, oordelen en inspiratie weerspiegelen wie je bent en wat je nodig hebt. Luister, leer, leef!

Vivicíta, Centrum voor Mindfulness, biedt cursussen aan in mindfulness en meditatie.

In de huidige drukte van de maatschappij met de voortdurende verwachting om te blijven presteren en de vele persoonlijke doelen van mensen, is het van belang om te leren omgaan met stress en emoties. Hoewel mindfulness in eerste instantie voor mensen met psychische problemen is ontwikkeld, zien we nu steeds meer een verschuiving plaatsvinden naar particulieren. Mindfulness is een gezonde coping en biedt handvatten voor iedereen die beter met maatschappelijke druk wil leren omgaan.

Hoewel Vivicíta zich in eerste instantie richt op het aanbieden van basisvaardigheden in mindfulness voor (jong)volwassenen, heb ik het streven om mijn onderneming steeds verder uit te breiden en bredere doelgroepen aan te spreken. Zo zal er in de toekomst ook meer aanbod komen voor kinderen/jeugdigen en ouders die interesse hebben voor mindful parenting.

Ben je moe, heb je steeds hoofdpijn of buikklachten. Kamp je met stress, menstruatieproblemen, overgewicht of eczeem? Slaap je slecht? Heeft je kind last van eczeem, buikpijn, slecht slapen, onrust, faalangst of terugkerende ontstekingen? Blijf er niet mee rondlopen!Wat kun je verwachten?
In de natuurgeneeskunde worden lichaam en geest niet als twee delen gezien, maar als een samenwerkend geheel. Daarnaast worden klachten niet als een op zichzelf staand mankement gezien, maar als een verstoring in de mens die zich op een bepaalde manier uit. Om de oorzaak van de verstoring in kaart te kunnen brengen, neem ik in het eerste consult uitgebreid de tijd voor je. Ik vraag je informatie over je gezondheid, doorgemaakte ziekten, voedingspatroon en leefwijze.

Al deze informatie analyseer ik om tot een behandelplan te komen dat specifiek op jou als patiënt is afgestemd en waar we samen aan gaan werken. Als patiënt draag je dus actief bij aan het verbeteren van je gezondheid. Het aantal consulten dat nodig is, verschilt per cliënt afhankelijk van de aard en duur van je klachten.

 

 

Neem de tijd.
Dat lijkt in een druk modern leven niet zo eenvoudig. Je hebt een drukke agenda. Je vliegt van hot naar her. En als je als je al wat meer tijd hebt, dan is je hoofd druk bezet met van alles en nog wat. Iedereen verlangt wel eens naar momenten waarop je wat meer aan jezelf toekomt, momenten waarop je wat gas terug kunt nemen om wat meer rust en balans te ervaren.

Toch kun je ook in een gehaast en druk leven een lifestyle inbouwen waarmee je bewuster met een stapje leeft. Bij NEEM DE TIJD bieden we jou verschillende praktische programma’s aan op het gebied van mindfulness, coaching en voedingscoaching om je hierin te ondersteunen.

Hoe kan ik op een goede manier omgaan met de dingen die mij steeds beïnvloeden en me uit het veld slaan?
Hoe krijg ik weer grip op mijn leven? En hoe krijg ik mijn levensenergie weer terug?
Ik wil met meer plezier werken. Eigenlijk wil ik iets anders. Welke mogelijkheden zijn er voor mij?
We kunnen niet meer zo goed met elkaar overweg. Irritatie, frustratie en verwijten naar elkaar is dagelijkse kost voor ons. We staan al een tijdje van elkaar af. Maar we willen niet uit elkaar. Wat hebben we nodig om verder te kunnen?
Ik wil meer uit het leven halen. Ik heb het gevoel dat ik stil sta. Hoe kom ik van overleven naar leven?
Zijn enkele van deze vragen herkenbaar en zit je al een tijdje vast in zo'n situatie? Neem dan het heft in eigen handen en maak jezelf vrij van dat wat je belemmert en stagneert in je dagelijks leven. Met de 123LeV© stappenplan kom je snel tot inzichten en met je herwonnen energie kun je dat aan wat jou in de weg staat.

Mindfulness betekent aandacht geven op een bepaalde manier: "gericht, in het hier en nu, niet veroordelend" . De methodiek is een integratie van Oosterse wijsheden en Westerse psychologische kennis. Je oefenen in mindfulness wordt steeds populairder. Mindfulness (MBSR/MBCT) is een beproefde methodiek om meer grip te krijgen op stressgevoelens, angst- en chronische pijnklachten en om een terugval naar burn-out of depressie te voorkomen.

Mindfulness creëert de mogelijkheid om in contact te komen met je innerlijk Zijn.

Frits Koster (geb. 1957) kwam in 1979 in aanraking met de beoefening van vipassana- of inzichtmeditatie. Hierdoor geïnspireerd maakte hij eind 1982 een reis naar Azië. Tijdens deze reis is Frits ingetreden als boeddhistisch monnik en heeft ruim vijf jaar gemediteerd en gestudeerd in Thailand, Birma, Sri Lanka en Maleisië. In 1988 kwam hij terug naar Nederland. Hij begeleidt sinds die tijd meditatieactiviteiten op verschillende plaatsen in Nederland en Ierland; daarnaast geeft hij lezingen en cursussen over de boeddhistische psychologie.

In onze drukke wereld met veel prikkels zijn we veel met onze aandacht naar buiten gericht. De druk om te presteren en in hoog tempo te leven is groot. Tijd en ruimte voor inkeer, stilte en ontspanning wordt naarmate het schaarser wordt ook steeds belangrijker.
Yokidoki heeft een jarenlange ervaring op het gebied van yoga, vitaliteit en ontspanning en heeft zich gespecialiseerd in yoga en bewegings- en bewustzijnsoefeningen voor zowel kinderen als volwassenen, voor het creëren van meer innerlijke rust en levenskracht en meer leven vanuit je kern.
Je kunt vaste yogalessen en losse yogaworkshops volgen in de YogaStudio van Yokidoki in Culemborg.
Ook is het mogelijk workshops, gastlessen, studiedagen en incompany-trainingen rondom de thema’s rust, ontspanning en levenskracht voor onderwijs of kinderopvang aan te vragen. Deze worden op locatie gegeven.

Zoeken

Laatste blog

Uitgelicht

kids en aandacht mindfulness voor kinderen

 

Geef wat je wilt ontvangen”                                                     

Na een mindfulness training tijdens mijn werk als ambulant begeleider bij Heliomare onderwijs en een aantal jaren mindful - en deugdenyoga vond ik het tijd om te geven wat ik zelf ontvangen heb. Ook als consulent passend onderwijs kreeg ik regelmatig de vraag of er een training bestond voor stress in basisschool groepen, bij kinderen en hun leerkrachten. Die training is er: Mindfulness voor kinderen! Ik heb mijn baan opgezegd en ben de opleiding tot Mindfulkids trainer gaan volgen bij Centrum voor Mindfulness in Amsterdam.

Belangrijk vind ik de 7 principes van mindfulness: Mildheid, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet-streven, loslaten, acceptatie.

Naar de website

item 13

Meditatie oefeningen

about 3

Blog

sieraad.jpg

Mindfulness in de praktijk