Wij mensen beschikken over een enorm potentieel aan mogelijkheden en kwaliteiten. Maar soms zijn er momenten in het leven dat het ons op eigen kracht niet lukt om te groeien en te bloeien.

KiemKracht Coaching & Counseling biedt op deze momenten ondersteuning. Dit kan tijdens individuele Coachings– of Counselingsgesprekken of samen met anderen, in een cursus of workshop.

Tijdens al onze activiteiten staat ‘BewustZijn’ & ‘Leven Vanuit Je Kern’ centraal. Zo ontdek je zelf jouw natuurlijke ‘kiemkracht’, die je op alle terreinen van je leven kunt inzetten en toepassen.

Mindfulness is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot. In de keuken, tijdens het autorijden, op het werk: let maar eens op hoe vaak we op routine draaien terwijl de denkgeest druk bezig is met het verleden en de toekomst.
In situaties met stress, ongemak of ziekte is de neiging hiertoe meestal groter, en zijn we snel geneigd een groot deel van de dag op de automatische piloot door te brengen.

Toch kennen we ook allemaal ervaringen waarin je volledig aanwezig bent in het moment: dit kan een mooie zonsondergang zijn, prachtige muziek die ons raakt of een andere intense ervaring. Door een en al aandacht te hebben voor wat zich aandient wordt onze denkgeest stil.

Yogastudio JYO in Amsterdam heeft veel te bieden op het gebied van yoga, mindfulness en counseling:
Hatha yoga, H-yoga (yoga bij kanker), Gentle yoga, Kinderyoga, Mindfulness training, Bedrijfsyoga, workshops en counseling.

Wat wil je echt? Nee, écht?

Bewustwording is de kern van alle activiteiten in het aanbod van Rara avis, door:
- in de Mindfulness met aandachtstraining te leren bewust te leven van moment tot moment,
- tijdens Stiltewandelingen in ‘noble silence’, het contact met de natuur en jezelf aan te gaan,
- bij Coaching, vanuit vogelperspectief, te onderzoeken welke belemmeringen jouw ‘leven in vrijheid’ in de weg staan en het ontdekken van individualiteit, authenticiteit en kracht.

Door het aanspreken van jou als compleet mens en het bewust verdiepen van gevoel en gevoelsleven groeit de verwondering over het bezit van unieke eigenschappen en talenten, ga je betekenis geven aan het leven en durf je stappen te ondernemen om lang gekoesterde wensen of ambities te gaan vervullen.

Resultaat: bewustwording, inzicht, beweging en balans in leven & werk.
Mijn fundament: enthousiasme, bezieling, echt luisteren, confronteren, transparantie en een rotsvast vertrouwen in ieders kracht en mogelijkheden om zelf keuzes te maken en richting aan het leven te geven.
De mens met zijn wezenskenmerken en oorspronkelijkheid boeit mij mateloos en de natuur is voor mij daarbij een onuitputtelijke bron van inspiratie, creativiteit en liefde.

Met mindfulness zelf het roer in handen. Zie je leven als een schip waarvan jij het roer in handen hebt. Goede roergangers kennen hun schip, weten bewust te handelen als het ruig weer wordt. Want je kunt niet de richting van de storm veranderen maar wel de grootte en de stand van de zeilen.

Hoe beter je jezelf kent, hoe stabieler, zelfbewuster en (vaak) gelukkiger je door het leven gaat. Het helpt je beter te functioneren, ook in teams en groepen.

Wij vinden dat je de antwoorden al in jezelf hebt, in het hier en nu.

“Waar je ook gaat, daar ben je”
(J. Kabat Zinn)

Praktijk de Toermalijn is sinds 2004 gevestigd in Middelharnis op Goeree Overflakkee. Bij ons staat de individuele aandacht voor de cliënt voorop. In gezamenlijk overleg met de therapeut wordt voor een behandelwijze gekozen die bij jou past. Dat kan een lichaamsgerichte therapie zijn om aan je fysieke klachten te werken of een energetische behandeling die dieper op het geestelijke of spirituele niveau werkt.

Annet van de Woestijne is Natuurgeneeskundige, Reiki master en docent integrale yoga. Arjen Spanjers is Reiki master, integraal genezer en docent mindfulness.

Je kunt in de Praktijk terecht voor de behandeling van diverse klachten, zoals bijvoorbeeld slapeloosheid, depressiviteit, hyperventilatie, vermoeidheidsklachten en hoofdpijn. Maar ook psychische klachten als angststoornissen of fobieën kunnen een reden zijn voor het maken van een afspraak. De Bachbloesemtherapie werkt bijvoorbeeld goed bij laatstgenoemde problemen, maar ook bij spannings gerelateerde klachten kan dit een goede methode zijn.

Mijn naam is Carla Prick (1962). Ik ben een geregistreerd psychotherapeut, geregistreerd gz-psycholoog en Registerpsycholoog NIP, en heb een aantal jaren als volontair therapeut gewerkt bij de Koninklijke Marine en daarna 10 jaar lang bij een angstpolikliniek in Amsterdam, waar ik mij onder andere cognitieve gedragstherapie heb eigen gemaakt.
Sinds 2000 heb ik mijn eigen praktijk in Houten.

Na mijn psychotherapie opleiding in de richting Cognitieve Gedragstherapie heb ik mij geschoold in Schematherapie en Mindfulness en in ISTD, een kortdurende psychodynamische therapie.

Er is de mogelijkheid tot deelname aan de pilot E-health of Online hulpverlenen waar ik aan deelneem. Deze vindt plaats binnen mijn beroepsvereniging. Als lid van het Expert team word ik in de gelegenheid gesteld om met verschillende zogenaamde platforms te werken. Voor u betekent dit dat we kunnen bespreken of een combinatie van face-to-face afspraken en thuis aan uw behandeling werken met E-health, het blended behandelen, voor u mogelijk en wenselijk is.

Als u zich aanmeldt zal ik samen met u bespreken wat er voor uw behandeling nodig en mogelijk is.
Als in gezamelijk overleg besloten wordt een behandeling te starten, wordt er een behandelplan opgesteld en zal ik u verder begeleiden met het werken aan de doelen die u heeft in het verminderen van uw klachten. Een blended vorm van behandelen behoort nu ook tot de mogelijkheden.

Er is de mogelijkheid om, op verwijzing van uw huisarts, een Mindfulness Based Cognitive Therapy te volgen. Ook kunt u een MBCT of MBSR training op eigen kosten volgen.

UP to You betekent werken aan jezelf. Yoga, meditatie & mindfulness vormen hiervoor de basis en bewustzijn speelt de hoofdrol. Middels diverse 6-weekse trajecten kun je op een toegankelijke manier kennis maken.
Zin om de meerwaarde te ontdekken?

Altijd al een keer yoga willen beoefenen of heb je al enige ervaring met yoga? Dan is Kaivalya iets voor jou!. In het grote aanbod van de verschillende yoga soorten en kwaliteiten van de lessen is het best moeilijk om de juiste yoga les te vinden. Kaivalya biedt klassieke yoga lessen (Raja = Koning) in een ongedwongen, prettige omgeving, met persoonlijke aandacht (max. 9 personen) en waar beschikt wordt over de juiste kennis van yoga en meditatie.

De yoga lessen worden verzorgd door Femmy een yoga docente die naast de nodige ervaring een 1 jarige Hatha/Raja basis yoga docentenopleiding (Yoga Centrum Amsterdam) en een 3 jarige Raja yoga docentenopleiding (Raja yoga Instituut te Ilpendam) heeft doorlopen.

Is yoga iets voor jou? Yoga is voor iedereen, overal, altijd en op elke leeftijd!. Bij de beoefening van yoga bepaal je zelf hoe intensief je je yoga beoefening maakt. Dus of je nu op zoek bent naar een milde of een intensieve fitheidstraining, een therapie, een ethische levensstijl, een spirituele ervaring, of misschien wel een bron van genot? Er zijn verschillende redenen om met yoga aan de slag te gaan (zie de onderstaand een aantal positieve effecten van yoga)

SENSE biedt sinds 2005 effectieve trainingen in het omgaan met (werk)stress en gezondheidsklachten. Centraal in de trainingen staat het beoefenen van aandacht of mindfulness. Dit vermindert stress, heeft een direct effect op onze gezondheid en levenslust en helpt ons onze mogelijkheden beter te benutten.

De belangrijkste activiteit binnen SENSE is de 8-weekse training Stressreductie door aandachttraining. Deze methode is in 1979 in de Verenigde Staten ontwikkeld door Dr. Jon Kabat-Zinn onder de naam Mindfulness Based Stress Reduction (MBSR).

Wereldwijd hebben tienduizenden mensen de training gevolgd. Uitgebreid wetenschappelijk onderzoek toont aan dat zeer uiteenlopende klachten sterk afnemen en deelnemers flexibeler en creatiever om kunnen gaan met allerlei vormen van stress.
Ook mensen die minder geleefd willen worden door oude gedragspatronen of meer uit zichzelf willen halen, ervaren de aandachttraining als bijzonder waardevol.

De enige manier om te komen waar je wilt zijn,
is te zijn waar je bent. Anna Vali

Dit vormt de kern van het aanbod van Alive and Kicking.
Paula Postma verzorgt professionele mindfulness-en heartfulnesstrainingen, mindful coaching, workshops en stiltewandelingen in Groningen. Door mindfulness te beoefenen, ervaar je meer rust en tevredenheid in jezelf. Je ontwikkelt veerkracht om met moeilijke situaties om te gaan.
Heartfulness, de essentie van mindfulness, leert je om milder te zijn naar jezelf en anderen. Leven vanuit je hart en je hoofd met beide benen op de grond.

Een initiatief van Loes Bos.
Zorgvuldig, enthousiast en betrokken geef ik professionele lessen in hatha yoga met de specialisaties Kashmir- en meridiaanyoga. Yoga heeft me veel gegeven, het inspireert mij elke dag. Ik deel dat graag met wie dat wil.

Yoga betekent verbinden of: "eenheid". De verbinding tussen lichaam en geest en de verbinding tussen jezelf en de wereld schept eenheid. Yoga is een manier om lichaam en geest beter te leren kennen en in balans te brengen. De yogawetenschap en -filosofie is ontstaan in India en kent vele aspecten. Eén daarvan is het fysieke aspect, zoals dat is uitgewerkt binnen de hatha yoga. Dit is de meest bekende en beoefende yogavorm in Nederland. Yogabeoefening leert je aanwezig te zijn met open liefdevolle aandacht in het hier en nu. Het gaat niet om prestatie maar om ervaring, beleving en bewustwording. Door bewustwording van spanning op fysiek of emotioneel vlak is het mogelijk om hieraan ruimte te geven. Door de yogaoefeningen te doen ervaar je deze ruimte en lossen spanningen op.

Well bee